22-åriga Emilie var på resande fot när hon hittade en övergiven bebis – och hennes liv förändrades för alltid


Det är inte alltid lätt att ta reda på vad man vill i livet, särskilt när man är ung. Jag drömde om att resa och göra karriär när jag hade gått ut gymnasiet. Vissa planer blev verklighet, medan andra inte blev det, eftersom planerna förändras med tiden.

22-åriga Emilie var på väg att avsluta sina studier och hon kände att det var hennes tur att resa och se världen. Men det hände något som hon aldrig hade trott skulle hända.

Emilie Larter var nästan klar med sina studier och hade en brinnande önskan att komma ut och resa. Hon packade sina väskor och åkte till Uganda för att arbeta som volontär i två månader, eller åtminstone var det planen.

Emilie arbetade som volontär på ett barnhem där hon välkomnades med öppna armar.


Emilie fick efter en månad på barnhemmet veta att en nyfödd pojke hade förlorat sin mamma i den närliggande byn. Pojken var bara fem dagar gammal, och eftersom varken han eller hans sex syskon hade några andra släktingar tog barnhemmet över vårdnaden. Det var början på det som skulle förändra Emilies liv för alltid.

– Pojken hette Adam, och eftersom jag var volontär var det mitt jobb att ta hand om honom. Han sov med mig och var med mig dygnet runt. Jag var nästan en nyutexaminerad grundskollärare, men det var första gången jag tog hand om ett nyfött barn, så jag var tvungen att ringa min mamma hela tiden för att få tips och råd”, skriver Emilie.

Situationen på barnhemmet var kritisk. Det fanns varken elektricitet eller rinnande vatten, och vatten kunde bara hämtas från brunnar när solen var ute, annars skulle det vara för farligt. Emilie tog hand om Adam så ofta hon kunde, vilket innebar att han grät när hon inte var där.


Men tiden gick och Emilie var tvungen att åka hem för att avsluta sina studier och ta sin examen. De tog ett hjärtskärande farväl och Emilie gick hem, men hon tänkte hela tiden på Adam.

Sedan hon hade avslutat sina studier gick hon tillbaka och såg hur stor Adam hade blivit. Hon stannade i Uganda och hos Adam i fem månader. Men så småningom fick hon slut på pengar, så hon var tvungen att åka tillbaka till England för att arbeta.

– Jag grät hela vägen hem och allt jag kunde tänka på var hur jag skulle få råd att åka tillbaka. Så när jag kom hem tog jag tre jobb. Jag undervisade på dagarna, arbetade i en bar på kvällarna och tog skift som vanligt på helgerna. Jag var utmattad, men efter några månader hade jag tillräckligt med pengar för att åka iväg några veckor”, säger hon till Mirror.


I slutändan var Emilie tvungen att erkänna att det inte var ett genomförbart alternativ.

– Jag hade bestämt mig. Jag gjorde också slut med min pojkvän. Jag var inte redo att ge upp det jag älskade mest i livet, och det var inte han heller.

Emilie hade förlorat sitt hjärta till den föräldralösa pojken, så hon åkte tillbaka till Uganda. Här arbetar hon frivilligt och har startat en Go Fund Me-insamling för att Adam ska kunna adopteras.

Livet blir inte alltid som du tänkt dig. Ibland blir man överrumplad av sina känslor. Dela gärna den här hjärtevärmande berättelsen om du också blev berörd av Emilies beslut att arbeta hårt för att få tillbaka den föräldralösa pojken.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...