Den 26-åriga mamman lever enbart på kycklingnuggets, och hon är rädd att hennes barn kommer att lära sig hennes dåliga matvanor.
En dåligt uppbrott med en pojkvännen. Det var så som brittiska Michaela Harris, 26, utvecklade en störning som har gjort henne rädd för mat.
Före uppbrottet hade hon inga problem med mat och kunde äta det mesta, förklarade hon för Daily Star.
”Tidigare fanns det inget jag inte gillade och jag åt i stort sett allt. Jag kan äta tre baconbitar, två ägg, fyra korvar, två brödbitar, tre hash browns och bönor. Jag skulle verkligen kunna äta något.”
Men det är inte verkligheten längre. Idag kan hon bara äta kycklingnuggets, allt annat gör henne fysiskt dålig och hon är rädd att hennes ohälsosamma matvanor kommer att påverka hennes tre barn.
Att leva med begränsat födointag
2016 fick Michaela Harris diagnosen ARFID, som står för Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder.
ARFID är en erkänd diagnos i det amerikanska diagnostiska systemet DSM-5, men är inte en erkänd diagnos i WHO:s diagnostiska system, skriver Molis.dk.
Efter brytningen med sin före detta pojkvän började hon äta mindre. I själva verket undvek hon nästan all mat.
”Jag slutade äta. Jag har precis druckit en burk Monster (energidryck) till frukost”, förklarar hon och tillägger:
”Det fanns några andra saker som jag åt, men bara i mycket små portioner. Jag förlorade över 15 kilo på tre månader innan jag började äta kycklingnuggets.”
Och det är precis vad den 26-åriga mamman lever på i dag: kycklingnuggets.
Kärlek hjälper i en svår dag
Michaela är tacksam för att hennes nuvarande pojkvän, 40-årige John Docherty, stöttar henne i den dagliga kampen med maten.
”John tillbringar större delen av dagen med att fråga mig vad jag vill. Utan John skulle jag inte vara här. Han försöker hela tiden muntra upp mig. Han håller alltid koll på mitt humör, märker när jag börjar undvika mat och försöker få mig att äta igen”, säger hon.