Advokaten hånar bonden i rätten. Sedan får juryn höra bondens svar


Bonden Jonas ansåg att skadorna från olyckan var tillräckligt allvarliga för att vidta rättsliga åtgärder mot transportföretaget som var ansvarigt. I rätten träffade en tjurig advokat som skulle försvara företaget och förhöra Jonas.

”Sa du inte på platsen att du mådde bra?” frågade advokaten.

Bonden svarade: ”Ja, jag ska berätta vad som hände. Jag hade just transporterat min favorithäst, Betty, till… ”

”Jag bad inte om detaljer”, avbröt advokaten och fortsatte:


”Svara bara på frågan. Sa du inte ”jag mår bra” på platsen?”

Jonas svarade: ”Så, jag hade precis lastat Betty i släpet när jag körde på vägen…”

Advokaten avbröt igen och sa:

”Domare, jag försöker få reda på fakta här. Jag vill påpeka att den här mannen sa till polismannen som var på platsen att han mådde bra, så flera veckor efter olyckan försöker han stämma min klient. Han är en bedragare! Be honom svara på min fråga”.

Vid det här laget var domaren mycket intresserad av vad bonden Jonas hade att säga. Så han sa till advokaten: ”Jag skulle vilja höra vad han har att säga.”

Jonas tackade domaren och fortsatte : ”Ja, som sagt, jag hade precis lastat in Betty i trailern och körde henne på motorvägen när den här enorma lastbilen gick förbi stoppskylten och körde rakt in i mig. Jag kastades i ett dike och Betty på andra sidan vägen. Jag hade extremt ont och kunde knappt röra mig, men jag hörde de hemska ljuden som kom från min häst. Det var uppenbart att Betty var mycket sårad. Jag hörde av ljuden att hon var i ett eländigt tillstånd. Kort efter olyckan kom en polis. Han hörde ljuden från hästen, så han gick fram till henne. Efter att ha tittat tog han fram sin pistol och sköt ett skott mellan hennes ögon.””Så kom han fram till mig, med pistolen i handen och tittade noga på mig.”

”Polismannen sa,” Din häst var i så dålig form att jag var tvungen att skjuta henne. Hur mår du?”

”Så vad fan skulle du säga?”

Ansvarsfriskrivning: Det här är ett skämt som förhoppningsvis ger dig ett leende på läpparna. Berättelsen är inte rotad i verkligheten.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...