Äntligen är den här – årtiondets uppfinning som kommer att revolutionera våra liv!


Vad kommer du att tänka på när du tänker på de viktigaste uppfinningarna under det senaste årtusendet? Kanske hjulet, kompassen, tryckpressen eller penicillin?

Även om livet skulle kännas otänkbart utan dessa innovationer i dag är de bara toppen av isberget när det gäller de apparater och tekniker som gör våra liv liv möjliga att leva. Andra topprankade innovationer är förbränningssystemet (som gjorde bilar möjliga), glödlampan och telefonen.

Dessa uppfinningar, som är nödvändiga för det dagliga livet, gör varje dag enklare och bättre. Kan du föreställa dig en värld utan antibiotika? Eller en värld där du måste dra ut en häst ur ladan för att ta dig någonstans? En sak är säker, människan har en lång historia av otroliga skapelser, och vi är verkligen överlyckliga över den senaste: Tastee Tape.

Här är vad du behöver veta om uppfinningen som du aldrig kommer att vilja leva utan, särskilt om burritoläckage har fått dig på fall.


BURRITO-KONUNDRET


Elva procent av alla restauranger i USA serverar mexikansk mat, och ungefär 25 procent av dessa faller inom kategorin snabbmat, däribland Taco Bell, Qdoba Mexican Eats och Chipotle Mexican Grill (via Brizo FoodMetrics). Med andra ord har Amerika fler mexikanska restauranger än kinesiska kök, italienska bistroer eller skaldjursstugor. Naturligtvis är köket så gott att denna statistik inte innehåller några överraskningar.

Men en del mexikanskinspirerade rätter kan bli ganska kladdiga, särskilt när du försöker äta efter att ha lämnat en drive-thru. Högst upp på den slarviga listan står den ikoniska burriton – en mat som vi inte kan få nog av trots att den gillar att leta sig fram på kläder och i knäna. Det spelar ingen roll hur stor tortillaen är, när den är fylld med våra favoritgodis verkar den brista i sömmarna vid de mest olämpliga tillfällen. Detta leder till burritoläckage, vilket aldrig är bra.


ATT TÄMJA DEN NOTORISKT KLADDIGA BURRITON


En företagsam grupp studenter från John Hopkins University har tagit sig an problemet. För att göra världen till en bättre plats bestämde de sig för att tämja den mexikanska matens mest stökiga måltid för på resande fot med ett revolutionerande genombrott: ätbar tejp.

Efter många försök och misstag utformade studenterna från Whiting School of Engineering en nytänkande äthjälp, som de kallade Tastee Tape.

Studenterna, som beskrivs oaptitligt som en ”fibrerande ställning”, vill ta patent på det bästa tillbehöret till mexikansk mat sedan pico de gallo, enligt KOMO News. Tyler Guarino, en av medlemmarna i teamet, förklarade att limmet innehåller ingredienser som alla är av livsmedelskvalitet och säkra att konsumera. Dessutom är de vanligt förekommande kosttillsatser.

Det bästa av allt är att tejpen aktiveras av fukt och är utformad för att hålla sig på plats, även under matlagningsprocessen. Det betyder att du slipper skrubba mikrovågsugnen efter en återuppvärmd burrito-explosion!


Uppfinningen har även andra användningsområden. Den har redan visat sig vara mycket lovande när det gäller att få bort mjuka tacos och hålla wraps av olika slag i ett stycke. Och studenterna tror att tejpen kan ha tillämpningar för i stort sett alla livsmedel som behöver säkras. Med andra ord har den potential att förändra vårt sätt att hantera kladdig mat för alltid. Flytta dig, Thomas Edison!

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...