Årets bästa knep – Såhär kan du göra din stekpanna ”nonstick” med hjälp av salt!


Kan du inte steka utan fett på din gamla stekpanna – och är den svår att rengöra? Med det här tricket är båda nu möjliga.

Vi känner nog alla till situationen när vi steker en köttbit eller en grönsak i en stekpanna och den fastnar i botten – oavsett hur mycket fett vi häller på pannan.

Även om pannan ursprungligen var belagd med en non-stick-beläggning, slits beläggningen med tiden bort och maten börjar fastna mer på den.

Om du försöker spara på fettet eller om du bara är trött på att kämpa för att få pannan ren – det här knepet är för dig.


På TikTok delar en mamma med sig av ett smart tips som även kockar använder. Det säger The Sun.

Inlägget har redan setts över tre miljoner gånger. Här visar hon hur hon använder salt för att förvandla sin gamla stekpanna till en panna med non-stick där maten inte fastnar.

Sophie Louise delar ofta med sig av städtips på sin TikTok-profil @S_lou92. Hittills har dock stekpannetricket varit det mest sedda.

Den har faktiskt setts 3,3 miljoner gånger.

Salt gör pannan som ny igen

”Har du en stekpanna som brukade vara non-stick, men som sitter fast nu?” frågar hon och delar sedan det smarta knepet med sina följare.


Säkerställ att pannan är helt ren, ställ den sedan på spisen och sätt den på hög värme. Vänta tills pannan är mycket varm och täck sedan botten av pannan med ett jämnt lager fint salt.


Snart kommer det att se ut som brunt socker och efter några minuter kan du luta saltet från pannan och ner i diskhon. Torka sedan av kastrullen med en fuktig kökshandduk för att få bort överflödigt salt.

”Den här pannan brukade hålla, men det gör den inte nu”, säger Sophie i videon.

Häll på lite olja så är det klart.

I sin video visar hon nu salttricket. Hon slår ett ägg på pannan och steker det.

Sophie säger också att tricket fungerar mycket bra på gjutjärnspannor.

Många var skeptiska, men många skriver i kommentarsfältet att tricket fungerar.

En av de 7 700 kommentarerna var det en person som skrev:

”Det fungerar vänner, jag jobbade inom catering i tre år och det var här jag lärde mig detta.”

”Om du lägger på olja, hur vet vi att den är klibbig innan?” skriver en annan.

”Nej, jag slängde precis en stekpanna för att den förlorade sin non-stick-effekt”, skriver en person.

En person skriver också att anledningen till att tricket fungerar och att kockar också använder det är att saltet avlägsnar orenheter.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...