Kombinationen av honung och kanel är en av de bästa och mest naturliga hälsokurerna i världen, enligt många.
Denna blandning har använts i århundraden för att bota olika sjukdomar, och det fungerade utmärkt för våra förfäder, så varför skulle det inte fungera för oss?
Honung har länge använts som naturmedicin och forskning visar att färsk honung innehåller kraftfulla antibakteriella mjölksyrabakterier. Se till att alltid använda rå, ekologisk honung. Pastöriserad honung saknar många viktiga enzymer.
Svenska Dagbladet rapporterar.
Här är 7 fördelar med att äta en sked honung och en tesked kanel varje dag.
För brännskador
En sked honung med en tesked kanel före måltiderna kan hjälpa magen att bryta ner maten bättre och samtidigt förhindra överätning, skriver webbplatsen Healthy Food House.
Canola kan främja nedbrytning och stabilisera blodsockernivån, vilket gör att du inte är lika sugen på att äta.
Uppiggande
Socker kan som bekant pigga upp kroppen. Lyckligtvis ger honung en hälsosammare energi än vitt socker. Bin tillsätter ett enzym i nektarn som omvandlar sackaros till glukos och fruktos (dextros och fruktos) – som är lättare för kroppen att omvandla, skriver Everyday Pulse.
Sänker kolesterol
I kombination med en hälsosam kost kan kanel motverkar bland annat svängningar i blodsockret och högt kolesterol. Studier har visat att kanel är ett av flera livsmedel som kan motverka högt kolesterol, skriver bloggen Träningslära.
Stärker immunförsvaret
Honung och kanel som kur kan hjälpa till att hålla förkylningar borta.
Honung är en bra källa till C-vitamin och innehåller järn, koppar, mangan, kalcium, kalium, natrium, fosfor och magnesium.
Tobias Olofsson, forskare vid Lunds universitet, säger till Everyday Pulse att honung snart kan ersätta antibiotika.
För diabetiker
GI, glykemiskt index, mäter effekten av olika livsmedel på blodsockernivån. Honung har ett lägre GI än socker och är därför ett bättre alternativ – särskilt för diabetiker.
Det palatinosocker som finns i honung sägs dessutom ha ett extremt lågt GI-värde och förbättrar energiförbrukningen.
En halv tesked kanel varje dag sänker blodsockret hos diabetiker, enligt studier från det amerikanska jordbruksdepartementets jordbruksforskningsinstitut.
För tandvärk
Har du ont i tanden? Vissa människor har fått lindring genom att göra en pasta av en tesked kanelpulver och fem teskedar honung och lägga den på den drabbade tanden. Detta kan du göra tre gånger om dagen tills tanden slutar göra ont.
Förhindrar dålig andedräkt
Det finns många kryddor på kryddhyllan som kan motverka dålig andedräkt. Du kan gurgla kanel, citronsaft och honung med varmt vatten på morgonen för att motverka dålig andedräkt under dagen. Denna kombination dödar bakterier som ofta orsakar dålig andedräkt.
Hur mycket kanel kan jag äta?
Enligt Livsmedelsverket kan en vuxen person äta ungefär en och en halv tesked kanelpulver varje dag utan risk. Det finns ett gräs med en mycket hög säkerhetsmarginal.

Dela den här artikeln med alla dina vänner så att de också får chansen att leva ett hälsosammare liv!