Jag älskar kakor och kakrecept – och jag gör ofta välkända klassiker som chokladkaka, drömkaka eller banankaka. Men ibland, om jag verkligen vill imponera på mina vänner, provar jag något helt nytt som kan överraska så positivt att änglarna sjunger.
Denna speciella banankaka är en sådan kaka.
Det är superenkelt att göra, och det kommer garanterat att skicka dina vänner hela vägen till smakhimlen.
Kolla in det enkla receptet nedan:

Du behöver:
- 6 bananer
- 3 ägg
- 1 dl socker
- 1 dl matolja
- 2 msk kanel
- 2 dl muscovadosocker
- 50 gram smält smör
- 4 dl vetemjöl
Så gör du:
- Mosa 4 bananer i en skål.
- Mixa 3 ägg, 1 dl socker, 1 dl matolja och 2 msk kanel i de mosade bananerna i skålen.
- Blanda väl och tillsätt sedan 4 dl vetemjöl.
- Sätt blandningen åt sidan och leta upp en kastrull där du smälter 50 gram smör.
- Placera 2 dl muscovadosocker och koka det tillsammans med det smälta smöret. Ta bort den från värmen när den börjar bubbla.
- Bearbeta en ugnsfast form och häll i muscovadosockret och smörblandningen.
- Täck botten av formen med bananskivor (vi har räknat med ungefär 2 bananer, men bedöm själv hur stor formen är).
- Häll över bananpuréblandningen och sätt in i ugnen vid medelhög temperatur i 20 minuter.

Voilá – den godaste banankakan som dina vänner kan tänka sig!
Servera med vispad grädde, glass, färska bär eller andra tillbehör. Den är också bra på egen hand 😉
Dela gärna detta goda recept med dina vänner så att de kan bjuda dig på denna banankaka så snart som möjligt!