Pengarna är på igång, det är varmt och det är helg. Allt detta pekar på öl.
Under sommaren speciellt sträcker sig många människor efter mexikanska öl som Corona, med en uppfriskande skiva lime. Du kanske dock vill dricka den rakt, utan citrussegmentet.
Det beror på något som kallas phytophotodermatitis, mer känt som ”lime burn” eller ”margarita burn”.
Det uppstår när en kemikalie som kallas furokumarin – som finns i lime – reagerar med solljus. Om limejuicen stänker på huden kan den orsaka brännskador, rodnad och blåsor.

Dr Keira Barr, en dermatolog med dubbla certifieringar och grundare av Resilient Health Institute, säger att svårighetsgraden av brännskador kan variera, men att de i extrema fall kan leda till en allvarligare infektion.
Hon berättade för Healthline: ”Termen ’phyto’ betyder växt, ’photo’ hänvisar till ljus och ’dermatit’ är en inflammation i huden.
”Denna kemikalie [furokumarin] kan aktiveras av UVA-strålar. Furokumarinet absorberas i cellerna i hudens översta lager, din epidermis, vilket resulterar i sveda, rodnad och blåsor.
”Graden av ljuskänslighet baseras på mängden saft och dess koncentration.
”Personer som pressade många limefrukter eller fick en dryck spilld på sig och sedan utsattes för mycket sol kan få betydande blåsbildning, som en andra eller tredje gradens brännskada.
”De kan ha öppna sår och sår som kräver läkarvård.
”Du kan behöva stödjande vård som vid solbränna, inklusive svala kompresser, antiinflammatorisk medicinering eller topiska steroider.

”Personer med allvarliga blåsor eller hud som slits av löper riskerar att drabbas av sekundärinfektion, så det måste behandlas som en brännskada.”
Om du under tiden ändå vill lägga en lime i din Corona, hur exakt ska du göra det?
TikToker Rusty (@rustyyguns) hävdade nyligen att folk har gjort det fel, och hävdar att det korrekta sättet att tillsätta lime är att trycka in kilen i Corona och sedan vända flaskan upp och ner, så att lime tränger in i ölet.
Corona säger dock att det inte finns något fel sätt att göra det på – så länge man ser till att vinet är väl kylt.
En Corona-representant berättade för Vinepair: ”Alla har sitt eget sätt att lägga i lime – pressa och lägg i, pressa bara, lägg i och vänd flaskan upp och ner – det finns inget fel sätt så länge cerveza är kallt.”