Den nya trenden för att bli hög lagligt – Att äta rått och ruttet kött


Människor äter rått ruttet kött för att bli höga och delar sedan med sig av sina erfarenheter på nätet. Är det någon annan som har fått nog av 2022?

Så kallat ”high meat” skapas helt enkelt genom att låta köttet ruttna och förruttna i veckor eller till och med år, vilket gör att ett grymt lager av bakterier bildas på ytan. Gott.

Detta råa, ruttnande kött äts sedan och vissa hävdar att det ger dem en känsla av eufori, rapporterar IFL Science.

YouTubern sv3rige, som är ett stort fan av att äta rått kött, hoppade på trenden redan 2017 och åt en burk med kött som han påstod var ett år gammalt.


Han fick inte upplevelsen att se särskilt njutbar ut, för att vara ärlig, han hostade och klagade på att det var ”svårt att svälja” innan han betonade att det inte ”smakade dåligt” men var ”kryddig” och ”överväldigande”.

Han jämförde smaken med ”svamp” innan han tillade att den var ”sur”. Det låter förtjusande.

Efter att ha ätit det ruttna köttet sa YouTubern att han ”redan kunde känna det” innan han bekräftade att det var ”definitivt högt kött”. Det är väl rimligt.

Nyligen delade en Twitteranvändare med sig av sina egna erfarenheter av ”högt kött” och sa att det ”faktiskt kändes bra” och betonade att de inte blev sjuka ”alls”.

Men det är viktigt att påpeka att det inte är helt riskfritt att äta rått, ruttet kött.


Om köttet nu är ordentligt fermenterat – som i fallet med den isländska rätten hákarl, som skapas med hjälp av det fermenterade köttet från en haj, eller Koreas Hongeo-hoe, som görs med hjälp av fermenterad rocka – så kommer du med största sannolikhet att må bra.


Men om du tuggar dig igenom kött som bara har lämnats ute för att förmultna kan du riskera din hälsa.

Skadliga och till och med potentiellt dödliga bakterier kan frodas på ruttnande kött, vilket innebär att om du skulle konsumera det kan det hamna i din tarm och ställa dig inför en riktigt dålig tid.

Enligt IFL Science har några av dem som har försökt prova ”high meat” fått allvarliga magbesvär.

Att välkomna bakterier som salmonella och staphylococcus aureus in i kroppen kan också leda till sjukhusvistelse och i extrema fall till och med till döden.

Jag vet att det förmodligen är självklart, men försök inte med detta hemma, killar.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Tilde de Paula Eby talar ut om läkarens besked: ”Tungt”

Tilde de Paula Eby, 51 år gammal, är en...

Chockade tittare ryter ifrån efter bilderna i Nyhetsmorgon: ”Fy fasiken”

Programmet Nyhetsmorgon har definitivt en trogen tittarskara som samlas...

Niklas Strömstedt talar äntligen ut om sitt och Jennys avsked: ”Hemskt – är en sorg”

Jenny och Niklas Strömstedt har inga gemensamma barn av...

Bråket efter Melinda Jacobs bild på dottern – följarna reagerar rejält

Det är sällan en lugn stund i Melinda Jacobs,...

Gunilla Perssons pojkvän avslöjas: ”Folk kan nog veta vem det är…”

Hollywoodfrun Gunilla Persson gjorde nyligen en framträdande i Melodifestivalen....

Folkkära TV4-kockens besked utanför rutan – därför har han lämnat

Stjärnkocken Erik Videgård har verkligen blivit en favorit i...