Det är lätt och enkelt att slänga in mat i frysen, men allt behöver inte förvaras i frysen.
När du har ett av de bästa kylskåpen blir frysen ofta en plats för alla rester och mat som håller på att gå ut.
Det är ett praktiskt litet skyddsnät, men även om det verkar som om frysen klarar av i stort sett allt du slänger i den, visste du att vissa saker aldrig bör förvaras i frysen?
Du vill definitivt inte förvara skalade ägg i frysen. Det beror på att vätskan inuti faktiskt expanderar när den fryser, vilket gör att skalet spricker upp från insidan. Ägget riskerar därför att kontamineras eftersom det nu är exponerat.
Ägg
Om du vill frysa in dina ägg tar du bara bort skalet och vispar dem innan du förvarar dem i en lufttät behållare eller en fryspåse. Det skriver Daily Star.
Frukt och grönsaker
Frukt och grönsaker som innehåller mycket vatten, t.ex. gurka, melon och sallad, bör inte läggas i frysen.
Detta beror på att vatteninnehållet blir till is när det fryser.
Potatis
Som du kanske har gissat bör rå potatis inte förvaras i frysen. Det beror på att de innehåller mycket vatten, så om du tinar upp dem får du en grynig och grynig konsistens.
Å andra sidan är kokta potatisar bra att lägga i frysen. Kom bara ihåg att förvara dem i lufttäta behållare eller fryspåsar.
Pasta
Försök att hålla kokta pastaprodukter borta från frysen. Du dör inte av att äta den, men den är inte särskilt aptitlig – kokt pasta blir mosig och fuktig när den tinas upp. Om du tyckte att det var svårt att hålla fast vid gaffeln tidigare har du inte ätit tinad, kokt pasta.
Ost
Ost är en mejeriprodukt som du vill hålla borta från frysen. Precis som mjölk kan frysning förändra ostens konsistens, vilket gör den torr, smulig och allmänt oattraktiv att äta.
Upptinat kött
Om du redan har tinat upp kött en gång tidigare är det ingen bra idé att lägga tillbaka det i frysen.
Det amerikanska jordbruksdepartementet rekommenderar dock att ”när maten tinats upp i kylskåpet är det säkert att frysa in den igen utan att laga den”. Köttet förlorar dock mycket av sin fukt när det torkar ut, vilket kan förstöra konsistensen om det har frysts tidigare. Försök att bara ta ut så mycket kött från frysen som du tänker äta för att undvika detta problem.
Ris
Kokt ris går hand i hand med pasta. När den torkar upp blir den mosig och oaptitligt tillbehör. Det skadar inte att äta det, precis som med pasta, men konsistensen är extremt obehaglig.