Det fruktansvärda fallet fick oanade konsekvenser för henne – ”Man kan inte ta någonting för givet”


Jockeyn Page Fuller drabbades av en stroke mitt i loppet och blev blind på ena ögat till följd av ett fruktansvärt fall.

27-åringen hade ridit Touchthesoul på Fontwell i fredags innan hon kunde ses flytta huvudet åt sidan innan hon drog i hästen efter att ha insett att hon var i knipa.

Fuller har nu avslöjat att hon drabbats av en ”ministroke” som gjort henne tillfälligt blind på ena ögat.

Det hela hade orsakats av ett fall som hon råkade ut för i Plumpton några veckor tidigare, vilket gav henne en whiplash och en trasig artär i nacken, som koagulerade och orsakade stroken.


Hon har nu öppnat upp om sin prövning från sjukhuset i Swindon och berättade för Racing Post: ”Jag hoppade av och kände mig helt okej, men sedan kände jag mig lite konstig och kunde inte riktigt se något på min högra sida.

”Jag var på insidan och kunde inte se någon av hästarna till höger om mig. Jag tittade runt och kunde se dem med mitt vänstra öga, men inte med mitt högra öga.

”När jag kom in i staketet försvann min syn helt och hållet och jag kunde bara precis se det, men som tur var räddade hästen mitt liv och fick mig över. När jag skulle dra upp honom insåg jag att min högra arm var svag och krampaktig med stickningar och nålar.”


Fuller har gjort en magnetröntgen sedan händelsen och tillade: ”Förhoppningsvis finns det inga större hjärnskador, men det vet man först när man försöker göra saker.”

Hon hoppas få lämna sjukhuset den här veckan för att fortsätta sin rehabilitering på Oaksey House i Lambourn, Berkshire.

”Jag känner mig säker på att jag inte har fått några betydande effekter när det gäller fingerfärdighet”, medgav jockeyn. ”Så förhoppningsvis kan jag återgå till det normala, men man kan aldrig ta det för givet.”


Fuller har vunnit knappt 8 miljoner kronor i prispengar under de senaste fem säsongerna, och hennes två bästa segrar kom för tränaren Jamie Snowden.

Hon tog en seger på 1,5 miljon på Anythingforlove i förra årets Jane Seymour Mares’ Novice Hurdle av klass 2. Samtidigt, i maj 2018, gav hennes vinst på 11-1 Monbeg Theatre i Pertemps Network Long Distance Handicap Hurdle på Haydock en kvarts miljon kronor i prispengar.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Tilde de Paula Eby talar ut om läkarens besked: ”Tungt”

Tilde de Paula Eby, 51 år gammal, är en...

Chockade tittare ryter ifrån efter bilderna i Nyhetsmorgon: ”Fy fasiken”

Programmet Nyhetsmorgon har definitivt en trogen tittarskara som samlas...

Niklas Strömstedt talar äntligen ut om sitt och Jennys avsked: ”Hemskt – är en sorg”

Jenny och Niklas Strömstedt har inga gemensamma barn av...

Bråket efter Melinda Jacobs bild på dottern – följarna reagerar rejält

Det är sällan en lugn stund i Melinda Jacobs,...

Gunilla Perssons pojkvän avslöjas: ”Folk kan nog veta vem det är…”

Hollywoodfrun Gunilla Persson gjorde nyligen en framträdande i Melodifestivalen....

Folkkära TV4-kockens besked utanför rutan – därför har han lämnat

Stjärnkocken Erik Videgård har verkligen blivit en favorit i...