Det är ingen hemlighet att många av oss får i oss lite för mycket kolhydrater i förhållande till hur mycket vi tränar.
Kolhydrater är inte farliga i sig, men om du vill gå ner några kilo kan det vara en bra idé att minska på kolhydrater – denna metod kallas LCHF.
Jag har själv provat den här kosten några gånger – mest för att få lite variation och för att se om den är så bra som många säger.
Personligen hade jag verkligen nytta av att äta lite mer fett och protein, men lite mindre kolhydrater.
Oavsett om du är på diet eller inte rekommenderar jag detta enkla LCHF-bröd. Det är inte så komplicerat och smakar dessutom jättegott!
Det enda du behöver är kvarg, ägg, bakpulver och lite sötningsmedel!
Du behöver:
3 ägg (delat)
3 msk kvarg (eller gräddost)
1/2 tsk bakpulver
1 nypa sötningsmedel (t.ex. stevia)
1. Blanda först 3 äggulor, kvark och lite sötningsmedel i en skål.

2. Rör ihop tills det är jämnt.

3. Ta en ny skål och blanda bakpulvret med äggvitorna.

4. Mixa ihop med en handmixer tills du får en jämn blandning.

5. Tillsätt äggulablandningen. Häll i försiktigt och se till att blandningen inte blir för styv.

6. Lägg blandningen i små klumpar på en bakplåt med bakplåtspapper.

7. Ställ in plåten i ugnen. Efter cirka 20-25 minuter ska bullarna vara gyllenbruna och klara. Låt dem svalna.

8. Du kan använda brödet till en god smörgås. Använd det pålägg som du tycker bäst om. 🙂

9. Yum! Visst ser det gott ut?

Till tveka inte att dela receptet på Facebook om du känner någon som skulle uppskatta sådana här tips!
Klipp på videon för att få reda på hur!