Du har lagat bacon fel i hela ditt liv – Det säger drottningens kock


En kock som har arbetat i branschen i flera år och till och med lagat mat åt drottningen anser att de flesta människor inte har en aning om hur man lagar bacon på rätt sätt.

Okej, han har uppenbarligen en viss bakgrund och kan därför vara värd att lyssna på, men hur svårt är det egentligen att laga bacon på fel sätt?

De flesta av oss slår bara ner det i en stekpanna och vänder det när det börjar se färdigt ut, innan vi lägger det på bröd med valfri sås.

Om du inte väljer brun sås bör du förresten ta dig en lång och hård titt på dig själv.


Jeff Baker – Executive Development Chef på Farmison & Co – anser dock att det finns mer att göra än att bara slänga den i en stekpanna för att bota din baksmälla på söndagsmorgonen.

Han tycker att det perfekta baconet ska vara krispigt som något, vilket är något som alla som inte tillagar köttet i en het stekpanna gör helt fel.

Om du inte använder en tillräckligt varm stekpanna kommer baconet inte att karamelliseras och fettet kommer inte att bete sig som det skulle göra i en hetare stekpanna, så hans första tips är att få in lite värme i stekpannan.


Jeff berättade för Daily Star: ”Jag tycker att det bästa sättet att tillaga bacon är i en panna med medelhög till hög värme med en liten mängd naturligt fett, där man bränner det på varje sida i ungefär en minut.

”Om baconet är ordentligt torrlagat och skuret till en bra tjocklek bör det karamellisera i kanterna.

”Fettet kommer då att smälta utan att lösas upp, vilket ger en utsökt smak.”


Men vänta lite.

Det är inte ens hans mest kontroversiella åsikt om baconkokning.

Han anser också att om baconet är tillagat på rätt sätt borde det faktiskt inte behöva några kryddor att lägga på det överhuvudtaget.

Ingen sås överhuvudtaget.

Det innebär att han står helt utanför debatten om ketchup vs HP Sauce.

Jeff fortsatte: ”Enligt min åsikt behöver baconet, om det tillagas på det här sättet, ingen sås för att förstärka smaken – det blir perfekt som det är.”

Naturligtvis är han en professionell kock, så han sitter förmodligen inte och äter bacon på egen hand.

Ändå är det väl ändå en gnutta brun sås som håller ihop den enkla baconbiten, eller hur?

Kanske kan vi följa hans råd om stekpannan i stället?

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...