Edward Blom om den stora sorgen – känslorna i familjen


Edward Blom och Gunilla ingick äktenskap vid 39 respektive 40 års ålder. De önskade sig barn genom naturlig befruktning, men det var inte framgångsrikt till en början.

För att uppfylla sin önskan ansökte paret om adoption, men Edward fick avslag på grund av sin vikt.

”Vi visste att vissa länder inte tillåter att adoptivföräldrarna har för stor övervikt, men att Socialstyrelsen skulle rekommendera avslag vid högt BMI kände vi inte till. Beslutet gick heller inte att överklaga, det var en Kafkaliknande situation” säger Edward.

Edward blir arg när han reflekterar över det som hände. Han beskriver det som ett dråpslag som krossade parets dröm om att ha en stor familj. I en intervju med tidningen Hemtrevligt har han uttryckt sin besvikelse över hur deras planer förvandlades till spillror.


foto: youtube

Ett år senare blev Gunilla oväntat gravid, och händelserna tog en snabb vändning. Idag utgör de en familj på fem, med barnen Melchior, Wilhelmina och Zacharia.

I en nylig intervju med Aftonbladet berättar Edward om sin resa. Han delar att han inte mådde bra innan han mötte Gunilla, men nu lever han ett lyckligt liv med sin fru och deras tre barn.

”När jag var runt 37-38 år var mitt liv inte alls bra. Jag hade funnit mig i att jag inte skulle träffa någon respektive att bilda familj med. Jag saknade både fru och barn och skulle jag inte få det ville jag göra något som kändes meningsfullt ur ett religiöst perspektiv. Det blev flera pilgrimsvandringar och reträtter.”


Foto: youtube

Han fortsätter:

”Ja, men när jag fyllde 39 år hände massa saker i mitt liv. Jag hade ett kort förhållande med en flicka innan jag träffade Gunilla. Två veckor senare friade jag och vi förlovade oss. Vi var tillsammans i fyra eller fem år innan Gunilla blev gravid.”

När Aftonbladet frågar hur det känns att ha varit offentlig i femton år, erkänner Edward att hans barn faktiskt har haft negativa reaktioner på det vid flera tillfällen.


”De senaste åren har det inte varit något problem, men ibland kan det bli för mycket. Är man exempelvis på Gröna Lund och det bildas en ny kö för varje meter med människor som vill ta selfies… Det är okej om jag har gott om tid och är ensam. Men är barnen med blir de jättearga och tillslut säger de att jag inte får ta fler foton. Men då blir istället människorna arga när jag säger nej. Jag tycker inte om när folk blir arga på mig, jag vill vara alla till lags.”

Se ett härligt klipp med Edward nedan:

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...