”Lägg pasta i kokande vatten” är en fras som du förmodligen kommer att stöta på ganska ofta i kokböcker.
Men är jag den enda som tycker att det är onödigt att först koka upp vattnet och sedan lägga i pastan?
Det är också oftast ganska svårt att veta exakt hur mycket vatten som behövs – för att inte tala om röran som uppstår när det kokar över…
Men den här metoden, som har hämtats från några av världens bästa kockar, kan faktiskt göra underverk för din matlagning:

Börja med att lägga pastan i en lämplig stekpanna. Tillsätt tillräckligt med kallt vatten för att täcka pastan helt och hållet.
Eftersom kastrullen har en större botten än grytan behöver du betydligt mindre vatten. Det kalla vattnet gör att pastan inte klibbar ihop, vilket den gör om du lägger pastan direkt i kokande vatten.

Den mindre vattenmängden gör att tillagningstiden förkortas och energiförbrukningen minskar. Effektivt och bättre för miljön!
När du tar upp pastan ur vattnet kan du med fördel spara det vatten som blir kvar. Den är perfekt som bas för en god pastasås.

I videon kan du själv se hur lätt och enkelt det är:
Med den här metoden sparar du inte bara vatten och el – du sparar också pengar.
Och du får mer tid att njuta av din goda pasta 🙂
Dela gärna det här tipset med dina vänner så att fler kan lära sig det här smarta knepet!