En vanlig tvättdag förvandlades till en mardröm – tvingas nu betala 86 000 kronor


En kvinna har ombetts betala för sjukvårdskostnaderna för en fyraåring som hoppade in i torktumlaren när hennes kläder låg i den. Amerikanskan tog till Reddit för att förklara hur hon hade bott i en familjs källare i över ett år och alltid varit en perfekt hyresgäst som aldrig betalade hyran för sent.

”En dag i veckan låser familjen upp dörren i tvättstugan som leder till min svit, och därmed har jag tillgång till rummet för dagen. Jag lägger mina kläder i maskinen och stänger dörren till sviten så att jag inte hör allt ljud”, förklarade hon i ett inlägg. Just denna dag hade hyresgästen gjort sin vanliga rutin med att sätta på tvätten och sedan gå tillbaka till sitt rum, men sedan vändes allt upp och ner.

”Helt plötsligt hör jag skrik från hustrun och nästa sak jag vet är att ambulansen har anlänt”, uppgav hon.

Hon fick snart veta att det fyraåriga barnet i huset tydligen hade öppnat torktumlaren och klättrat in i den, och att till skillnad från vanliga torktumlare stannade inte deras torktumlare när man öppnade den.


I inlägget förklarar hon vidare att barnet klarade sig utan skador, men att hon förväntas stå för sjukvårdskostnaderna.

”Men nu vill hyresvärden och hyresvärdinnan att jag ska ersätta deras sons ambulansräkning och läkarräkning (de har ingen försäkring), totalt 8477 dollar. 34. Eftersom det var min tvätt som barnet klättrade in i. (Verkligen??)”, fortsatte hon.

Hon anser dock inte att det borde vara hennes ansvar att betala dessa kostnader.


”Jag tyckte inte att jag var ansvarig eftersom det inte är jag som har ansvar för att vakta deras barn. Jag betalar en vansinnigt hög hyra till att börja med, jag gick inte med på att sitta barnvakt åt någon dessutom. Det är deras tvättmaskin som tydligen är trasig”, skrev hon.

Familjen har dock insisterat på att hon ska betala dessa kostnader på sammanlagt över 86 000 kronor.

”Men de insisterar och jag är inte säker. Jag gick till ett forum som var inriktat på hyresvärdar för att se om jag verkligen var ansvarig. Jag fick frågan om familjen någonsin har höjt hyran. Jag har bott där i ett år och fyra månader, så nej, jag erkänner att de inte höjde hyran när hyresavtalet förnyades efter det första året. Men de gjorde det ändå inte av välgörenhet”, konstaterade hon.


Familjen sa sedan till henne att hon hade tur att de inte beslutade att höja hyran och att hon borde betala dessa kostnader för att vara moraliskt rättvis.

En Redditor skrev: ”Du behöver juridisk rådgivning, nu. För du är inte ansvarig utan de försöker lura dig. Och de borde kontakta sin hemförsäkring. Den kan täcka dessa saker ibland.”

Medan en annan också höll med om att hon inte borde betala kostnaderna och skrev: ”Jag håller med. Lawyer up. Det här kan bli stökigt. Det här är försumlighet från deras sida. Inte ditt fel, men det kan ändå bli rörigt. Du kanske också vill börja leta efter ett annat ställe att bo på.”

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...