Endast ett sant geni kan hitta noten i bilden: kan du göra det på 10 sekunder?


Det är inte direkt skadligt att utmana sig själv med små pussel och utmaningar. Ju äldre du blir, desto större är behovet – eller så verkar det bara som om det är så. Jag känner mig i alla fall verkligen uppfriskad när jag ger mina hjärnceller lite välbehövlig motion då och då.

Min mormor ägnar minst en timme om dagen åt korsord. Hon påstår att det hindrar åldrandet lite grann – och vem vet, hon kanske har en poäng!

Jag minns från min grundskoletid när vår mattelärare varje vecka hittade på små pussel och utmaningar för de snabba av oss att sitta och göra om vi var klara med matten före de andra. Det var alltid något helt annat än vanlig matematik med plus och minus. Du var helt enkelt tvungen att tänka utanför boxen och använda andra delar av din hjärna.

Jag är övertygad om att det är hälsosamt att lösa andra utmaningar och pussel som du är van vid.Jag kunde inte

Bilden nedan visar en optisk illusion som nyligen har gjort tusentals människor frustrerade på nätet. Enligt uppgift är det bara 1 av 7 som kan hitta noten inom 10 sekunder. Noten du ska titta efter är en not som bara har ett ”ben”, precis som på bilden ovan. Jag erkänner att jag inte kunde hitta den utan att fuska.

Kanske är detta ett bevis på att jag borde göra hjärngymnastik oftare, men det vet jag nu! Hur går det för dig? Hittar du den, eller skulle du också behöva lite hjärngympa?

Nåväl! Kan du hitta helnoten på 10 sekunder?

Gjorde du det? Om inte, hittar du lösningen nedan!

Men tjuvkika inte förrän du verkligen har försökt… Klarade du det? Meddela dina vänner direkt och skicka vidare utmaningen på facebook!

Tryck nu på DELA-knappen för att utmana dina vänner!


MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Pernilla Wahlgren klar för Ullared – nu avslöjar hon

Pernilla Wahlgren har upprätthållit ett framgångsrikt samarbete med Gekås...

Jessica Almenäs ekonomiska kris: ”Jag är hopplös”

Det är känt att Jessica Almenäs är en av...

Fredrik Skavlan uthängd av kvinnan – tio år senare: ”En utav de värsta”

Det verkar som att Fredrik Skavlan hamnar i blåsväder...

Malin Berghagens tragiska upptäckt – 6 år efter mamma Lill-Babs bortgång

Malin Berghagen har nått en känslosam insikt sex år...

Raseri mot TV4 – efter händelsen i programmet: ”Hur svårt kan det va”

Tittarna är missnöjda med det som händer i Nyhetsmorgon....

Programledaren kickas från Efter fem: ”Jätteledsen”

Programledaren tvingas lämna rutan i Efter fem. Efter fem...