Avokado är en populär och mångsidig frukt, men det är svårt att hitta en mogen avokado när man helst vill ha en.
Det är något underbart med en perfekt krämig avokado – och det kan man inte säga om en undermogen avokado. DaveHax tog till YouTube för att dela med sig av sin 10-minutersmetod för att mogna avokado.
Det är svårt att få rätt timing när det gäller avokado. Detta är särskilt irriterande eftersom denna frukt är långt ifrån billig, och de kastas ofta för att de blir dåliga för snabbt.
Det är också vanligt att man skär upp en och upptäcker att man knappt kan få kniven igenom den.
Ibland har du tid att mogna en avokado under några dagar, men ibland vill du ha den på toast eller i en sallad så snabbt som möjligt.
Om du har en omogen avokado kan du använda det här tricket för att mogna den på bara 10 minuter.
Det beror på att Dave har gett alla avokado-älskare ett gyllene knep som börjar med en bit aluminiumfolie.
Linda sedan in avokadon i mitten av aluminiumfolien och täck den helt och hållet. Placera den inplastade avokadon i en ugnsform och ställ in den i en förvärmd ugn på 220 grader.
”Genom att värma upp avokadon frigörs försiktigt gas som omger den och hjälper till att påskynda mognadsprocessen”, säger Dave.
Efter cirka 10 minuter tar du ut plåten ur ugnen och lägger avokadon på ett galler. Avokadon ska fortfarande vara täckt med aluminiumfolie.
Låt den svalna helt och hållet och ta bort folien först när den är helt kall. Skär försiktigt avokadon på mitten, ta bort kärnan och njut. Enligt experten ska den nu vara perfekt att äta.
Han varnade dock för att även om 10 minuter brukar vara en bra tid för en avokado att mogna i ugnen, kan det ta lite längre tid, beroende på hur hård den är från början.