De flesta av oss organiserar kylskåpet på ”fel sätt”. En expert delar med sig av ett sätt att få din mat och dina drycker att hålla längre.
En expert har varnat för att göra som ”vi alltid har gjort” när det gäller hur vi förvarar vår mjölkpaket.
De flesta av oss förvarar vår mjölk i kylskåpets dörrhylla, men det är långt ifrån ”rätt sak att göra”.

En expert har nyligen förklarat att hon inte rekommenderar att du förvarar dina drycker i kylskåpshyllan. Samtidigt har hon förklarat att det finns ett bättre sätt att organisera din mat och dina drycker i kylskåpet så att de håller längre.
Matresen Theresa Keane har berättat att ett visst område i kylskåpet vanligtvis är svalare och att det gör att mjölk och andra drycker håller längre.
Istället för att förvara den där ”vi alltid har förvarat den” rekommenderar hon att den förvaras på hyllorna.
”Detta gäller särskilt om ditt kylskåp inte är tillräckligt kallt”, säger hon till Metro.co.uk och tillägger:
”Håll alltid ett öga på hur kall din mjölk är att dricka eller röra vid. Mjölkbehållaren ska vara för kall för att hålla i den. Köp därför bara den mängd mjölk som du vet att du kommer att använda relativt snabbt. Köp smått och ofta.”
Undvik att blanda råa och färdigmatade livsmedel
När det gäller förvaring av livsmedel säger Theresa att huvudsyftet är att undvika att blanda råa och ätfärdiga livsmedel, vilket också kallas korskontaminering.
Hon förklarar att råa livsmedel som rått kött och rå fisk ska förvaras på den nedersta hyllan i kylskåpet. På så sätt undviks korskontaminering och eventuella dropp av blod.
Råa grönsaker och andra lösa livsmedel ska förvaras i en sluten behållare på en hylla ovanför de råa livsmedlen. På samma sätt håller de sig längre i en sluten behållare.
Det är också bra att undvika att fylla kylskåpet så mycket som möjligt, eftersom det försämrar cirkulationen av kall luft.