Stjärnkocken Erik Videgård har verkligen blivit en favorit i TV-rutan med sina smakrika recept och sin härliga personlighet som han delar med sig av till alla Nyhetsmorgon-tittare.
Men nu har Erik lämnat rutan för ett tag för att ge sig ut på äventyr på främmande ort…
Framgångarna
Absolut, när Erik inte syns i rutan har han fullt upp med sitt arbete som kock. Han är verkligen en av våra främsta krögare, och har restaurangnamn som Videgård, East och Fjäderholmarnas krog på sin meritlista.
Eriks framgångar sträcker sig också utanför Sveriges gränser. Tidigare drev han restaurangen Daniel i Sankt Petersburg, som blev en av stadens mest populära och välbesökta krogar.
Absolut, Erik Videgård har verkligen imponerat med sina bedrifter. Förutom restaurangdrift har han även författat flera kokböcker. Dessutom kan han skryta med att han var en pionjär i att introducera det asiatiska sichuanköket i Sverige. Han är verkligen en mästare på sitt område!
Lämnat landet
Erik Videgård har lämnat Sverige för att dela med sig av sin kulinariska expertis utomlands igen, men den här gången är det bara för en kort resa.
Erik har rest till Vietnam för att hedra 55-årsjubileet av Sveriges erkännande av landet. Han har äran att ansvara för maten, bland annat när 40 dignitärer bjöds på middag på svenska ambassaden i Hanoi. Men det stannar inte där. På lördagen kommer Erik att servera hela 400 gäster på ett hotell i huvudstaden!

– Jag har gjort ett antal smårätter, bland annat denna tunnbrödsrulle med Banh Xeo-bröd fyllt med räksallad och wienerkorv.