Julen är en tid för hjärtan, men det är också en tid för godis och läckra kakor ❤
Många människor älskar att göra julgodis som kakor, marsipantårtor, pepparkakor, konfekt, kringlor och mycket mer.
Det danska julbordet har många klassiker, men ibland skadar det inte att låta sig inspireras och prova något nytt. Det var i alla fall vad mina gäster gladeligen höll med om efter att ha smakat denna julgranskakaka.
Inte sagt är kakan inte svår att göra, eftersom du bara behöver 3 ingredienser för att skapa mästerverket. Se själv nedan.
Allt du behöver:
– 2 paket med smördeg
– 4 msk nutella
– 1 ägg
Steg 1: Börja med att rulla ut det första lagret av smördeg på en bakplåtspappersplåt. Bred Nutella på degen och forma degen till en gran, dvs. en triangel.

Steg 2: Lägg det andra lagret av smördeg ovanpå och skär ut julgranen.

Steg 3: Gör 2 centimeter djupa snitt längs julgranens båda kanter. Observera att snitten ska vara något kortare upptill!

Steg 4: Rotera varje snitt runt sig själv så att det blir en spiral. Se nedan hur det ska se ut.

Steg 5: Pensla nu kakan med ägg. Sätt sedan in ugnen i 180 grader i 20-25 minuter.

Steg 6: Strö florsocker över kakan och njut av ditt mästerverk!

Steg 7: Läckert, eller hur? Jag ser fram emot att se dina gästers ansiktsuttryck!

Om du vill se receptet som video 🙂
Julen är en fantastisk tid, särskilt när det gäller läckra kakor. Visst är traditioner bra, men vi förtjänar alla lite ny inspiration!
Dela gärna det här receptet med alla du känner på Facebook så att fler människor får chansen att njuta av den här underbara kakan till jul!