Visste du att den både tar bort lukt och desinficerar?
Om du har citroner i köket är det oftast för att använda dem i matlagning – men de kan faktiskt användas till andra saker också.
Ett rent kök är viktigt – och det finns inget värre än en kvardröjande lukt, till exempel. Men vissa livsmedel luktar mycket och det kan vara svårt att vädra ut dem helt och hållet efter tillagningen.
Men det finns faktiskt ett sätt att kringgå detta – och ett mycket enkelt sätt.

Det enda du behöver göra är att skära några citroner och strö över lite salt. Låt dem sedan ligga på köksbänken över natten.
Nästa morgon vaknar du upp till ett doftande kök. Det beror på att citroner har antibakteriella egenskaper som gör dem luktneutraliserande, så de absorberar även bakterier från luften.
Förhindrar bakterier
När du lägger på saltet ger citronen i sig själv också en fräsch doft.
Ett annat smart knep som citronen också kan användas till är om du behöver rengöra en skärbräda av trä.
Det är inte alltid lätt att ta bort smuts från en sådan skärbräda på rätt sätt. Men om du lägger några citronskivor på skärbrädan över natten kommer de att ”suga” bort bakterierna från skärbrädan.
Förutom dessa husmorsknep är citron också utmärkt av många andra skäl. Den är full av hälsosamma vitaminer och mineraler som bland annat kan stärka immunförsvaret och öka ämnesomsättningen.