Älskar du också gräddpotatis? Läs vidare för att få världens bästa recept.
Råpotatis anses vara en av grundpelarna i det svenska köket.
Det är en maträtt som vi ofta använder vid speciella tillfällen, och det är ofta en favoriträtt vid konfirmationer, men att göra den perfekta potatisgrädden kan vara en vetenskap. Att göra dem utan grädde verkar vara en omöjlighet.
Här är dock ett recept som garanterat kommer att imponera på middagsbordet!
För att göra den perfekta potatisgrädden behöver du:
- 60 gram smör
- 1/2 dl mjöl
- 6 dl mjölk
- 5 dl riven ost
- 1,2 kg potatis
Receptet består av sex enkla steg:
- Värma ugnen till 180 grader och smörj en ugnsfast form
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Värm den under omrörning i två minuter tills den börjar bubbla.
- Härda av från värmen och tillsätt långsamt mjölken under omrörning. När allt är blandat, sätt tillbaka på värmen tills såsen kokar.
- Häll i den rivna osten lite i taget tills det blir en krämig massa
- Placera en tredjedel av potatisen i botten av den ugnsfasta formen, strö över salt och peppar och häll sedan på en tredjedel av såsen. Upprepa detta två gånger och strö sedan lite ost på toppen.
- Bak potatisen i ugnen i en timme och presto, du har den perfekta potatisgrädden.
Så lägger du till din egen touch:
Om du vill lägga till din egen touch till receptet kan du göra det genom att lägga till krispigt bacon. Det är dock viktigt att steka baconet först, annars kokar det i såsen.
Ett annat alternativ är att lägga till lite grönt i form av hackad vårlök eller gräslök.
Det är också möjligt att välja den klassiska schalottenlöken, och många tycker att lök borde vara en självklarhet i gräddpotatis.
@roxy.369 #lifehack #showme #foodtok #lifehacks ♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath