För födelsedagar, fester eller andra festliga evenemang: tårta är det perfekta valet för många underbara stunder med familj och vänner.
Om du vill imponera lite extra på dina gäster kan du dekorera din tårta på ett extraordinärt sätt. Många tror kanske att det tar mycket tid och energi att dekorera en tårta – men det behöver inte alls vara så.
En bra idé behöver inte vara särskilt komplicerad. Ofta behöver du bara ha fantasi och tillåta dig själv att vara kreativ. Så varför inte använda… bubbelplast?
Det låter kanske lite konstigt, men slutresultatet talar verkligen för sig självt. Bubbelplast och choklad är helt enkelt en bra idé om du vill förvandla en tråkig tårta till en nästan professionell lyxutgåva som garanterat kommer att överraska dina gäster.
Du behöver:
– En färdig tårta
– 200 gram choklad
– Bubbelplast
Hur man gör:
1. Bryt chokladen i små bitar, lägg den i en skål och värm den i mikrovågsugnen tills den smälter. Ta ut den då och då och rör om.

2. Lägg bubbelplast runt den färdiga kakan för att se hur mycket du behöver. Skär en bit så att den passar omkretsen.

3. Lägg bubbelplasten på ett bord med den bubbeliga sidan uppåt. Häll chokladen över plasten och fördela den ordentligt över hela plasten.

4. Låt chokladen vila i 10 minuter i rumstemperatur.

5. Fäst chokladen runt kakan

6. Vänta ytterligare 10 minuter och ta sedan försiktigt bort bubbelplasten.


I videon nedan kan du också se hur du gör det: