Ibland behövs det verkligen inte många ingredienser för att krydda en efterrätt. Om du till exempel har en delikat glass men behöver något att servera till den kan en liten hjälpare vara till stor hjälp.
Maräng är en favorit hos många eftersom den söta, lätt krispiga desserten kan avnjutas vid så många tillfällen. Det är därför jag vill dela detta enkla men effektiva recept med dig, så att du kan få familj och vänner att le.
Jag måste vara ärlig och säga att jag var lite skeptisk när jag såg hur hon blandade ägg med pulveriserat socker och bara stoppade in det i mikrovågsugnen. Jag hade aldrig gissat att resultatet skulle bli så perfekt och redo att servera att mina barn definitivt kommer att älska det i helgen!
Det här är nästan för lysande för att inte prova – och vem skulle inte vilja glädja barnen, familjen, vännerna eller sig själv med lite hemlagad maräng?
Du behöver bara:
– 1 ägg
– 300 gram florsocker
Hur man gör:
1. Knäck ett ägg på en tallrik.
2. Placera en kopp över äggulan och lyft upp plattan så att du kan hälla äggvitorna i florsockret. Äggulan får inte användas.
3. Blanda äggvita och florsocker med händerna i cirka 2 minuter, tills det blir en deg.
4. Gör små runda bollar och lägg dem på en tallrik som tål mikrovågsugn. Placera dem långt ifrån varandra på tallriken, eftersom de kommer att växa sig större.
5. Lägg dem i mikrovågsugnen i 1-2 minuter och voila, de är redo att serveras!
Du kan se hur du gör i videon nedan:
Detta är nästan för bra för att inte dela med någon som också