Du kan glädja hela familjen med denna härligt krispiga och mjuka cheesecake.
Du behöver:
Botten
- 400 g digestive kex
- 150 g smör, rumstemperatur
Nutellafyllning
- 300 g färskost, till exempel Philadelphia
- 2 msk florsocker
- 400 g Nutella, rumstempererad
Torka
- 100-150 g hasselnötter
HUR DU GÖR
1. Rosta nötterna som används till strössel: ställ in ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en bakplåt. Rosta dem i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Låt svalna på plåten.
2. Krossa kexen och tillsätt smöret i små bitar. Använd händerna för att smula ihop allt ordentligt.
3. Tryck ut smulblandningen i en springform med en diameter på cirka 23 cm. Ställ in den i kylskåpet en stund.
4. Nutella-fyllning: Blanda alla ingredienser till en smidig deg och bred ut den på botten.
5. Strö nötterna över Nutella-fyllningen. Låt kakan stå i kylen eller frysen i 1-2 timmar innan den serveras. Servera med vispad grädde. Tårtan är också lämplig för frysen.
Låter det inte läckert? Dela gärna videon med alla du vill äta Nutella cheesecake med.