Jag erkänner fritt att vi älskar pannkakor i min familj och vi gör dem alltid när vi verkligen vill njuta.
Pannkakor är enkla, goda och snabba att göra – och barnen älskar dem. Själv är jag van vid att göra pannkakor i stekpanna, men efter att ha sett denna geniala metod tror jag att jag ska prova något nytt.
Istället för att laga dem på det klassiska sättet kan du göra små pannkaksmuffins genom att hälla smeten i en muffinsform och sätta in dem i ugnen?
På 10 minuter är du redo att servera frukost, efterrätt eller ett mellanmål i världsklass. Toppa med lite blåbär, choklad eller annan godis – och en ny favorit är redo att serveras till familj eller vänner.
Se hur enkelt det är att göra dessa läckra pannkakor nedan.
Du behöver:
- – 2 msk socker
- – 2 ½ dl vetemjöl
- – 2 tsk bakpulver
- – Lite linfrömjöl (valfritt)
- – 2 ½ dl mjölk
- – Lite vaniljextrakt
- – 1 ägg
- – 2 msk smält smör
- – Favoriter som blåbär och chokladbitar
1. Blanda ihop de torra ingredienserna: socker, mjöl, bakpulver och linfrömjöl (valfritt, men bra).

2. Hitta en annan skål och blanda ihop mjölk, vaniljextrakt, ägg och smält smör.

3. Blanda sedan innehållet i båda skålarna. Häll ihop de torra ingredienserna lite i taget så att det inte klumpar ihop sig.

4. Häll smeten i en muffinsform.

5. Toppa med blåbär och andra godsaker.

6. Ställ in muffinsformen i ugnen på 190 grader i 10 minuter.

7. Ta fram dina pannkaksmuffins, garnera med lite florsocker – och familjen kan nu njuta av en frukost, dessert eller mellanmål i världsklass!

Här är ett videoklipp som visar vad du ska göra:
Det ser otroligt gott ut! Dela gärna receptet med vänner och familj så att de också kan prova lite annorlunda pannkakor!