Det är alltid trevligt att lära sig nya knep för att göra saker enklare i köket. För om du kan spara några minuter här och där kan du få mer tid över till allt det roliga – att umgås med din familj. Därför tänkte jag dela med mig av ett knep som jag aldrig har hört talas om förut, men som jag faktiskt tycker är riktigt smart och som jag definitivt kommer att använda mig av i framtiden. För visste du att det finns ett enklare sätt att ta bort botten på en isbergssallad än att försöka skära av den? Visste du inte det? Då är det här tricket som gjort för dig!
Med bara händerna och ett köksbord kan du börja hacka sallad snabbare än någonsin tidigare.
En vän som arbetar på en restaurang förklarade för mig att det här är ett gammalt kökstrick som kockar använder varje dag för sallader, men att det fungerar lika bra hemma.
Det är kanske inte det mest avgörande tricket, men det är ändå ganska användbart att lära sig. När allt kommer omkring kan det knappast finnas ett snabbare sätt att ta bort botten än detta?
Så här gör du:
1. Ta salladshuvudet och slå botten mot en bänkskiva, skärbräda eller något annat hårt.
2. Ta sedan tag i botten och dra ut den.
3. Isbergssalladen är redo att skäras i skivor.
Det kan verkligen inte göras snabbare! Nedan kan du se en videoinstruktion om du fortfarande är osäker!
Visst var det smart! Tveka inte att dela detta trick med dina vänner, de kommer att vara dig evigt tacksamma!