Ingen i min familj svarade rätt – men kan du se skillnaden på bilden?


Ända sedan barndomen har jag haft en förkärlek för hjärngympa och pussel. Det är förmodligen ett intresse som jag fick från min farfar, eftersom jag minns att jag satt i hans knä och hjälpte honom. Det lärde mig att tänka på ett lite annorlunda sätt än vad jag lärde mig i skolan.

Min kärlek till pussel har fortsatt i mitt vuxna liv. Jag tycker att hjärnspelet är perfekt som tidsfördriv, det är bra hjärngymnastik och man får alltid en bra känsla i kroppen när man löser ett givet pussel.

Att utmana sig själv är mycket underhållande och viktigt för hjärnan, eftersom det hjälper till att skärpa både minnet och koncentrationen.

Ingen i min familj kunde lösa pusslet

Pusslet nedan fick jag av min brorsdotter som ville ha hjälp med att lösa det. Det är en tecknad bild av en familj med roliga karaktärer. Själva pusslet gick ut på att hitta den detalj som skiljer bilderna åt. Vid första anblicken verkar bilden lite barnslig och jag trodde att jag kunde hitta skillnaden utan större problem.


Men efter att ha stirrat på bilden i några minuter hade jag fortfarande inte hittat skillnaden. Till slut var jag tvungen att erkänna mig besegrad och bad min man om hjälp, men han kunde inte heller lösa pusslet.

Frågan är nu om du kan hitta skillnaden i bilderna nedan?


Som sagt, ingen i min familj kunde hitta rätt svar utan att titta på svarsnyckeln. Om du har samma problem finns svaret nedan.

Där! En av barnens skor har en annan färg. När man väl ser svaret verkar det vara en självklarhet, men innan dess trodde jag att det var omöjligt!

En bonusgåta

Men vet du vad? Nu när vi är inne på ämnet tycker jag att vi borde göra en ny gåta! Uppgiften är densamma som tidigare, kan du hitta den detalj som skiljer sig åt i bilderna nedan?

Återigen är det en liten detalj som gör att bilderna inte är likadana. Kan du hitta den detaljen? Om inte, finns det rätta svaret nedan.


Där är den! Det ena morrhåret är mycket kortare på det andra fotot, vilket var svårt att upptäcka!

Fick du rätt? Tryck sedan på dela-knappen för att erbjuda dina vänner en rolig utmaning!

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Pernilla Wahlgren klar för Ullared – nu avslöjar hon

Pernilla Wahlgren har upprätthållit ett framgångsrikt samarbete med Gekås...

Jessica Almenäs ekonomiska kris: ”Jag är hopplös”

Det är känt att Jessica Almenäs är en av...

Fredrik Skavlan uthängd av kvinnan – tio år senare: ”En utav de värsta”

Det verkar som att Fredrik Skavlan hamnar i blåsväder...

Malin Berghagens tragiska upptäckt – 6 år efter mamma Lill-Babs bortgång

Malin Berghagen har nått en känslosam insikt sex år...

Raseri mot TV4 – efter händelsen i programmet: ”Hur svårt kan det va”

Tittarna är missnöjda med det som händer i Nyhetsmorgon....

Programledaren kickas från Efter fem: ”Jätteledsen”

Programledaren tvingas lämna rutan i Efter fem. Efter fem...