Efter att ha lagat spaghetti och pasta i nästan 35 år trodde jag att jag hade det i sin ordning.
Du kokar pastan, häller den i ett durkslag och lägger den på tallriken.
Gör du det också? Då är du inte ensam. Men det finns uppenbarligen alltid något nytt att lära sig…

Kock Andrew Carmellini, som arbetar på Michelin-restauranger, rekommenderar istället en italiensk metod som sägs göra pastan både bättre och godare.
Och efter att ha sett hur enkelt det är, vore det konstigt att inte prova!

För det första är det onödigt att hälla ut allt pastavatten genom att hälla det i en durkslag.
Vattnet kan faktiskt användas lite senare och göra maten bättre.

Gillar du som jag att skölja kallt vatten över pasta? Sluta.
Det gör att pastan förlorar sin stärkelse.
Ett annat vanligt ”misstag” är att lägga pastan på tallriken och hälla såsen på efteråt. Pastan blir då klibbig, kall och förlorar sin smak.
Att prova det här i stället:
1. Använd en sil för att ta bort pastan från vattnet.

2. Häll upp pastan i en annan kastrull med den sås som du vill lägga över den. Låt det koka i ungefär en minut – allt för att pastan ska suga upp så mycket av såsen som möjligt.

3. Du kan också använda pastavattnet. Häll en del av vattnet i pastasåsen för att ge ännu mer smak.

4. Riv slutligen över lite parmesan och färska örter. Helst färsk basilika om du gör tomatsås.

5. Inte så illa, eller hur?

Och här är instruktionerna i form av en video:
Är det inte fantastiskt när man kan lära sig något nytt?
Jag kommer definitivt att tänka på detta nästa gång jag gör pasta. Dela gärna med dig av tricket så att fler kan få chansen att lära sig att laga pasta på det italienska och ”riktiga” sättet!