Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”


Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i tv-branschen i över 20 år. Vi har sett henne leda program som Let’s Dance, Superstars, och nu senast Love is Blind. Men trots sin långa karriär i rampljuset har hon nyligen avslöjat en chockerande händelse som inträffade för några år sedan och som hon aldrig kommer att glömma.

Skräckupplevelse på jobbet

När Jessica gästade Sveriges Radios P3 berättade hon om en traumatisk upplevelse som hände under en livesändning av Olympiatravet 2009 i Göteborg. Vad som började som en vanlig arbetsdag, slutade med en akut sjukhusvistelse.

– Jag stod i studion och tänkte ”Gud, det är så varmt”. Men det var i april, så så varmt borde det inte vara. När jag kom hem till Norge kände jag att det sved överallt, speciellt i mina ögon, berättar Jessica.

Det visade sig att fotograferna hade glömt sätta på ett filter på en av deras nya kameror, vilket ledde till att Jessica blev exponerad för starkt ljus under en hel arbetsdag.


Foto: Instagram

Blind i en vecka

Konsekvenserna av denna miss var allvarliga. Jessica fick brännskador över hela kroppen och var blind i en vecka.


– Min hud var sönderbränd och trillade av. Man kunde dra av det som en ödla! Jag ömsade tre gånger, säger hon.

Men det var ögonen som tog den största smällen.

– Jag brände sönder hornhinnorna i båda ögonen. Det var som att någon hade hällt små glasbitar i ögonen. Jag tålde inte ljus och kunde inte öppna ögonen. Jag var tvungen att ha något för ögonen och använda solglasögon i ett halvår, säger Jessica.

En mammans värsta mardröm

För att göra saken ännu värre var Jessica gravid vid tidpunkten för olyckan.

– Jag låg där, gravid, och tänkte att jag kanske blir blind. Jag kanske aldrig får se min bebis, utbrister hon.


Trots denna fruktansvärda händelse har Jessica fortsatt sin karriär och behållit sitt starka engagemang för sina program och tittare. Hennes berättelse är en påminnelse om de risker och utmaningar som kan gömma sig bakom kulisserna i tv-branschen.

Vi hoppas att Jessica slipper fler sådana hemska upplevelser framöver och att hon fortsätter att lysa upp våra tv-skärmar med sitt engagemang och sin charm.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...