Du bör aldrig ta ett ägg direkt från kylskåpet och sedan lägga det i kokande vatten.
Om du någon gång har fått i uppgift att skala ägg till en stor familjemiddag vet du säkert att det kan vara svårt att skala så många ägg utan att bryta några.
Trots att du försöker vara försiktig när du tar bort skalet, slutar det ändå med att du förvandlar de en gång så vackra äggen till en urholkad röra.
Och även om det kanske inte gör någon större skillnad om äggen bara är till för att göra en äggsallad, är det sällan fallet. Tvärtom är det mycket vanligt att servera dem hela, vilket visar att de inte är ordentligt skalade.

Du har säkert sett bilder på sociala medier av ägg som skalats till perfektion. Men vad är hemligheten bakom att skala ägget utan att det går sönder?
Om du är som de flesta i köket gör du förmodligen ett antal misstag när du kokar ägg, utan att egentligen inse det.
För det första är det viktigt att du inte tar äggen direkt från kylskåpet när du lagar dem. Du bör faktiskt aldrig ta ägget direkt från kylskåpet till kokande vatten. Det är mycket bättre att låta dem nå rumstemperatur först.
Enligt Mashed media kommer ett kylt ägg som läggs i kokande vatten att leda till en våldsam reaktion i skalet, vilket gör att äggvitorna fastnar på insidan. Det är detta som gör att ägget håller fast vid skalet, vilket gör det omöjligt att skala.
Det rekommenderas också att du inte sätter äggen i vattnet förrän du är helt säker på att de kokar. Det sägs att det är mycket lättare att få bort skalet från äggen om de läggs i kokande vatten – bara inte direkt från kylskåpet.
Om du bara tar ut dina ägg ur kylskåpet ungefär fem minuter innan du vill sätta dem i det kokande vattnet räcker det för att undvika den tidigare nämnda reaktionen i skalet.
Detta hjälper dig inte bara när du tar bort skalet från äggen, utan förhindrar också att de spricker när de är i kokande vatten. Därför finns det faktiskt två goda skäl att låta äggen nå rumstemperatur innan de läggs i det kokande vattnet i kastrullen.