Kycklinglåren döljer den mest utsökta hemligheten


”Recept kan verkligen överraska positivt!”

Det var min tanke när jag upptäckte denna smaskiga godbit som jag definitivt kommer att göra för familjen i helgen.

Maträtter är inte alltid vad de ser ut att vara. Och när du tittar på en kycklinglår med skinn kanske du inte ens får vatten i munnen. Men när du får reda på att den är insvept i bacon och har en hemlighet på baksidan, garanterar jag att familj och vänner kommer att älska varje tugga!

Bäst av allt? Dessa kycklinglår kräver nästan inga ingredienser innan änglarna sjunger!


Allt du behöver:

  • 4 kycklinglår med skinn
  • 5-10 kvistar timjan
  • 10 basilikablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 8 skivor bacon

Hur man gör:


  1. Vänd ugnen till 175 grader.
  2. Krossa timjan, basilika, vitlöksklyftor, salt och olivolja med en mortel.
  3. Tag tillbaka kycklingskinnet (men ta inte bort det helt) från kycklinglåren. Pensla dem med blandningen och kom ihåg att vända dem och pensla dem på båda sidor.
  4. Tryck nu tillbaka skinnet på kycklinglåret – det vill säga uppåt över borstningen.
  5. Rulla baconet, 2 skivor per kycklingben, över skinnet så att det täcker det.
  6. Sätt in kycklinglåren i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
  7. Vänligen servera, mums!

Dela gärna det här goda receptet med alla du känner. Vem vet, kanske kommer någon att erbjuda dig smörig kyckling inom en snar framtid? 😉

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...