Lasse Holms stora lycka – avslöjandet i TV


Lasse Holm, 79 år gammal, är en av Sveriges mest framstående låtskrivare och producenter. Han ansvarar för framgångar som ”Främling”, ”E’ de de här du kallar kärlek”, ”Bra vibrationer” och ”Canneloni macaroni”.

Men Lasses musikaliska arv sträcker sig mycket längre än så, och än idag är han aktiv och framträder i studion.

Trots att han fyller 80 år i år är han i utmärkt form och älskar fortfarande sitt arbete.

”Åttan är en skräcksiffra men samtidigt, vad ska jag göra? Jag tänker inte så mycket på det, jag har privilegiet att jobba med unga människor som ger mig en energi, som ger mig en uppdatering på dagens verklighet i branschen. Och jag kan ge dem min långa erfarenhet” säger han i TV4:s Efter fem.


Foto: youtube

Lasse Holm syns regelbundet på TV-skärmen. Nyligen medverkade han i Benjamin Ingrossos matlagningsprogram ”Benjamin’s”, och självklart blev det en succé när gästerna sjöng med till ”Pescatore vesuvio, La bousola pompei”.

I år firar Lasse och hans hustru Kerstin sin 50-åriga bröllopsdag, vilket innebär att de firar guldbröllop! De träffades under en festkväll när han och Lasse Berghagen var ute och roade sig. Efter midnatt hamnade de på Bolaget i Stockholm.

”Där ser jag världens wow-tjej. Precis som alla musikanter hatar jag att dansa, men jag gick ändå fram och frågade: ”Får jag lov?” Då sa hon: ”Bandet slutade för en timme sedan. Bara så du vet”. Jag frågade fånigt om hon vill följa med hem och titta på Berghagens etsningar. ”Nej tack” sa Kerstin som skulle upp och stryka sin rock. Hon var sjuksköterska” har Lasse tidigare berättat för Hemmets Journal.


Foto: youtube

När Kerstin blev uppvaktad på krogen brukade hon alltid ge ut sitt exs telefonnummer istället för sitt eget. Men till Lasses stora glädje gav hon faktiskt sitt riktiga nummer.

”Hade jag kommit en timme senare hade jag varit skild tre, fyra gånger, haft nio barn och förmodligen varit alkoholiserad i dag. Kerstin är min vinstlott i livet. En klok kvinna, som jag blivit ett med” sa han till Hemmets journal.

Trots att 50 år har gått är kärleken starkare än någonsin mellan dem. Nu diskuteras guldbröllop i programmet ”Efter fem”, och ingen är troligen lyckligare än Lasse.


”Min fantastiska fru, som skrattar där hemma nu när hon ser mig, men hon är min klippa, hon är min livskamrat. Hon är en halv del av mig faktiskt, vi har vuxit ihop, vi tänker likadant och vi delar alla intressen tillsammans och fortfarande är vi väldigt förälskade i varandra, vilket är underbart!” säger han i Efter fem.

Hör Lasse Holm sjunga med Benjamin i klippet nedan:

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Jenny Alversjös första ord om sorgen – efter förlusten: ”oroliga”

Nu berättar Jenny Alversjö om det kritiska läget: "oroliga...

Programledaren i Nyhetsmorgon tappar hakan efter kollegans beteende: ”vad händer?”

Vad var det egentligen som hände i sändningen? Det är...

Här är första bilderna på Tommy Körberg – efter akuta sjukdomen

Den folkkära artisten visar upp sig efter den tuffa...

Måns Zelmerlöw avslöjar sanningen – som får alla att tappa hakan

Reaktionerna haglar in efter Måns Zelmerlöws senaste bild! Måns Zelmerlöw,...

Lasse Kronér avslöjar stora tv-jobbet han tackade nej till: ”verkligen inte”

Nu berättar tv-profilen varför han tackade nej! Under nästan två...