Lysande knep – hur man skalar ägg utan att skalet fastnar


Vi känner alla till det – och det är SÅ irriterande när skalet går sönder och fastnar på ägget.

Det kan vara svårt att välja ett hårdkokt ägg. Oavsett om du vill göra en sallad eller en skål med ramen, en enkel smörgåslunch eller en läcker frukost, är lättlagade ägg mättade med protein.

När du har lärt dig att göra perfekta hårdkokta ägg kommer den svåra delen: att komma på hur man skalar de jäkla äggen.

Vem har inte försökt skala några fantastiska ägg och hört sig själv svära över att skalen sitter fast?


Hur kan du undvika det irriterande med att försöka skala av skalet, så att du inte sitter med ett halvt ägg för att skalet har fastnat så mycket på ägget?


Det finns inget sätt att garantera att varje ägg blir perfekt, men dessa enkla tips hjälper dig att få ett mer ”skalvänligt” hårdkokt ägg för det mesta.

Du måste sätta i äggen när vattnet kokar. Inte innan.

Att lägga äggen i en kastrull med kallt vatten och sedan koka dem är något du absolut INTE ska göra. Det blir bara värre, eftersom den gradvisa temperaturförändringen gör att äggproteinerna fastnar mer på skalets membran än när de hamnar i varmt vatten.

Ett annat knep kan vara att lägga lite ättika i vattnet. Vinägern mjukar upp äggskalet, vilket gör det mycket lättare för dig att skala äggen.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...