Malin Berghagen akut till sjukhus – läkarens besked: ”Torka tårarna”


Malin Berghagen har nyligen upplevt en skrämmande händelse när hon började tappa synen och var tvungen att uppsöka sjukhus akut. Nu delar hon med sig av den skräckfyllda upplevelsen.

I november ägde en begravningsceremoni rum för Lasse Berghagen, där han fördes till sista vilan. Hedvig Eleonora kyrka var platsen för ceremonin, där vänner, familj och kollegor närvarade. Hela Sverige sörjde den folkkäre artisten under denna svåra tid.

Under sin livstid skapade Lasse Berghagen en oförglömlig låtskatt, fylld med låtar som de flesta svenskar känner till och som kommer att sjungas vidare under lång tid framöver.

Dottern Malin Berghagen har på sin blogg delat med sig av sorgen och hur det känns att ta farväl av en pappa som så många svenskar hade en relation till. Hon har också beskrivit hur de senaste månaderna har påverkat henne.


Foto: Instagram

Malin Berghagen fördes akut till sjukhus

Till slut överväldigade sorgen. För lite mer än en månad sedan befann hon sig i snön på söder. Hon hade förlorat synen, känt sig yr och oroat sig för att ha fått en ”tia”.

”Jag ringde min dotter Linn som hade den där lugna rösten som får mig att andas djupare och mer närvarande. Hon sa att hon och hennes bror var på väg att hämta mig och att vi två skulle prata om lite allt möjligt tills dom kom fram och kunde köra mig till läkaren”, skriver Malin Berghagen.


Malin fortsätter att berätta att läkaren genomför en noggrann undersökning. När han är klar ber han hennes barn att lämna rummet, vilket återigen väcker rädsla hos henne.

”Malin, säger han. Jag vet ju att du haft väldigt, mycket de senaste månaderna. Mycket tuffa känslor och sorg. Alla dina värden är bra så…. hur mår du egentligen? ” Och det är ju i det där läget som vilken annan utbränd eller känslomässigt trött människa skulle börja stor böla. Men jag biter ihop. För det är så jag gör. ALLTID”, skriver hon vidare.

Malin brast ut i tårar

I mitten av all sorg hade Malin försökt hålla ihop allt, försökt vara där som dotter, syster och mamma samtidigt som hon bar på en tung sorg. Till slut sa helt enkelt kroppen ifrån.

”Så när läkaren lämnar mitt rum där på akuten och släpper in barnen igen säger jag att jag ska gå på toaletten. Men det ska jag förstås inte. Hans fina ord utan ett minsta ” mig lurar du inte” utan snarare hans empatiska ” Du kan inte bära mer nu” fick ju mig att fullkomligt brista ut i tårar. För det är så jag gör. Mina barn ska inte vara oroligare än vad dom är. Jag kan gråta själv. Så där satt jag och sedan torkade jag tårarna och gick ut igen”.


Malin avslutar sitt inlägg med att informera alla om att hon sedan dess har fokuserat på att ladda batterierna, se till att må bättre och hälsar att ”det är mänskligt att falla och brista”.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...