Mannen är rasande över att kvinnan behåller hans efternamn: Nu berättar hon varför hon vägrar släppa det


En kvinna har bestämt sig för att behålla sin före detta makes efternamn, vilket han är rasande över. Hon anser dock att hon har flera goda skäl att behålla det.

Många som skiljer sig väljer att behålla sitt efternamn. Det kan finnas många orsaker till detta, men i vilket fall som helst har de naturligtvis rätt att behålla sitt efternamn.

En kvinna har dock upptäckt att hennes före detta make anser att hon inte har rätt till det. Det säger hon i ett inlägg på forumet Mumsnet, där hon skriver att han är rasande eftersom hon har sagt att hon vill behålla hans efternamn eftersom hon är ”välkänd professionellt”.

Hon tillägger också att hon ändå aldrig gillat sitt eget efternamn och att hon därför tycker att det är vettigt att behålla sitt nya efternamn. Det skriver The Mirror.


”Min skilsmässa har nyligen avslutats, efter att ha varit separerad från min före detta man ett tag. Jag fick ett meddelande från honom i morse eftersom han märkte att hans efternamn fortfarande finns kvar på min LinkedIn-profil”, skriver hon.

”Jag svarade artigt och berättade att jag inte kommer att ändra mitt efternamn till mitt eget och lät det vara. Jag har fått en massa ilska som svar, så jag undrar om jag är orimlig?”

”Vi har inga barn, men jag är numera välkänd professionellt under mitt nya efternamn. Namnet är inte särskilt unikt eller ovanligt, så jag tycker inte att det har någon särskild koppling till honom på något sätt.”

”Jag tyckte att det var mycket besvärligt att byta namn efter äktenskapet, och med tanke på den stress som själva skilsmässan innebar skulle jag hellre slippa byta namn igen.”


”Med tiden har jag börjat tycka om namnet och det känns helt enkelt som ’jag’. Jag har aldrig gillat mitt eget efternamn och känner att ett fint efternamn är det enda goda jag fick med mig från äktenskapet.”

”Jag bör påpeka att jag nu är i ett nytt förhållande. Min nya partner är väl medveten om allt detta och ser inga problem.”


Personer som har reagerat på hennes inlägg har uttryckt att de inte förstår varför hennes före detta make är så generad över att hon har valt att behålla hans efternamn.

”Du får bestämma vad du ska heta. Och ingen annan! Du är inte alls orimlig”, skriver en användare.

”Du kan kalla dig vad du vill. Det har inget med honom att göra. Säg åt honom att dra åt helvete”, skriver en annan.

”Det är det namn du har valt att bli känd under. Det har inget med honom att göra. Du kan alltid föreslå att han byter namn”, skriver en tredje.

”Jag kunde inte vänta på att bli av med mitt efternamn. Men var och en för sig”, skriver en kvinna.

Det fanns också en kvinna som skriver att hon förstår att behålla efternamnet om det är det som hon är känd under yrkesmässigt.

”Det är ditt namn nu. Han har inget att säga till om. Jag skulle göra samma sak om jag och min man separerade. Mitt efternamn var vanligt och intetsägande, och jag har haft det namnet länge nu. Den känns som min, och det är den som jag har byggt min karriär på”, står det.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Jenny Alversjös första ord om sorgen – efter förlusten: ”oroliga”

Nu berättar Jenny Alversjö om det kritiska läget: "oroliga...

Programledaren i Nyhetsmorgon tappar hakan efter kollegans beteende: ”vad händer?”

Vad var det egentligen som hände i sändningen? Det är...

Här är första bilderna på Tommy Körberg – efter akuta sjukdomen

Den folkkära artisten visar upp sig efter den tuffa...

Måns Zelmerlöw avslöjar sanningen – som får alla att tappa hakan

Reaktionerna haglar in efter Måns Zelmerlöws senaste bild! Måns Zelmerlöw,...

Lasse Kronér avslöjar stora tv-jobbet han tackade nej till: ”verkligen inte”

Nu berättar tv-profilen varför han tackade nej! Under nästan två...