Nästan ingen kan hitta felet i den här bilden – men kan du det?


Jag kan helt enkelt inte få nog av kluringar av olika slag. Gåtor och optiska illusioner har varit en stor passion för mig sedan barndomen, och jag tror inte att den fascinationen kommer att upphöra inom kort. Mest för att det är roligt att lösa kluringar, och det är också bra för hjärnan.

Nästan varje gång mina barnbarn kommer på besök försöker jag, som den goda morfar jag är, få dem intresserade av den här typen av saker. Det kan vara allt från optiska illusioner och pussel till aritmetik. Men eftersom unga människor i dag föredrar att sitta med näsan i mobilen är det lite svårt att övertala dem, men jag lyckas göra det då och då!

I en värld där tekniken gör nästan allt för oss tror jag att det är viktigt att träna hjärnan med olika utmaningar!

Jag snubblade över det här lilla bildpusslet när jag surfade på nätet tidigare idag. Jag hittade den på webbplatsen didyouknowpage.com, och jag var tvungen att tänka länge innan jag hittade rätt svar. Tydligen är det bara 1 av 5 personer som hittar rätt svar på mindre än 30 sekunder – så med andra ord är det inte lätt!Kan du upptäcka misstaget?

Det är en teckning av London, Englands huvudstad, med ett stort klocktorn (Big Ben), en buss, ett par bilar och en klassisk telefonkiosk. Men det är något väldigt, väldigt fel – och ditt jobb är nu att ta reda på vad.

Jag kan berätta så mycket att man måste veta lite om England för att se vad som är fel med bilden. Om jag avslöjar mer än så blir det för lätt.

Kan du hitta felet i bilden?

Hittade du svaret? Om inte, kan jag ge dig en annan ledtråd. Tänk på att teckningen äger rum i England, där trafiklagstiftningen inte är densamma som här i Sverige.

Är det lättare nu?

Nedan ger jag dig svaret!

Det korrekta svaret är att bilar kör på fel sida av vägen. I England kör man i vänster körfält, medan vi i Sverige kör på höger sida. På bilden kör förarna som de skulle köra i Sverige, vilket är fel.


MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Jenny Alversjös första ord om sorgen – efter förlusten: ”oroliga”

Nu berättar Jenny Alversjö om det kritiska läget: "oroliga...

Programledaren i Nyhetsmorgon tappar hakan efter kollegans beteende: ”vad händer?”

Vad var det egentligen som hände i sändningen? Det är...

Här är första bilderna på Tommy Körberg – efter akuta sjukdomen

Den folkkära artisten visar upp sig efter den tuffa...

Måns Zelmerlöw avslöjar sanningen – som får alla att tappa hakan

Reaktionerna haglar in efter Måns Zelmerlöws senaste bild! Måns Zelmerlöw,...

Lasse Kronér avslöjar stora tv-jobbet han tackade nej till: ”verkligen inte”

Nu berättar tv-profilen varför han tackade nej! Under nästan två...