Ny forskning har visat att kvinnor som äter mer än tre ägg i veckan har större sannolikhet att få en bättre lipidprofil och lägre kroppsvikt.
Det finns en överväldigande mängd information om hur man går ner i vikt. Från intermittent fasta till måltidsplaner som består av shakes, det verkar som om nya dieter dyker upp varje dag.
Men en ny studie har visat att ett vanligt livsmedel som du kan äta varje dag kan bidra till att förändra din vikt, även på en diet med högre kaloriinnehåll.
Forskare fann att personer som äter mer än tre ägg i veckan hade större sannolikhet att få en bättre lipidprofil. Det rapporterar The Mirror.
Lipider är fettliknande molekyler som cirkulerar i blodet och är förknippade med högt kolesterol.
Kolesterol och en annan typ av blodfett som kallas triglycerider kan inte cirkulera fritt i blodet, så de cirkulerar i ”runda paket” som kallas lipoproteiner.
Lipoproteiner innehåller en speciell blandning av fetter och proteiner som kan orsaka problem med kolesterolet och leda till hjärtsjukdomar.
Studien visade att kvinnor med ett högre intag av ägg hade en bättre lipidprofil jämfört med dem som åt mindre än ett ägg i veckan.
De hade också en lägre kroppsvikt i genomsnitt, även om de åt mer kalorier.
Dr Rona Antoni, forskare i näringsmetabolism. BSc (Hons) Nutrition and Dietetics, PhD Nutritional Sciences, säger: ”Det här är en positiv studie som visar att måttlig äggkonsumtion inte är förknippad med negativa resultat hos kvinnor och att de bästa äggätarna hade färre komorbiditeter. Detta är en stor skillnad mellan den här studien och amerikanska studier, där högre äggkonsumtion ofta förknippas med en ohälsosam livsstil.
Resultaten av studien tyder på att kvinnor som regelbundet äter ägg har en bättre kvalitet på sin kost och i genomsnitt är smalare än kvinnor som inte äter ägg, hävdar dr Antoni.