Nybliven mamma äcklad – 70-årig svärmor kräver att hon ska amma sitt barnbarn


En kvinna blev mållös när hon hörde den ovanliga begäran från sin svärmor, som ville ”knyta band” med sitt barnbarn.

Hon har beskrivit situationen i mediet Reddit, där reaktionerna har varit mycket starka.

Kvinnan beskrev hur hennes svärmor insisterade på att amma sin två månader gamla bebis. Detta berodde på att hon ville bygga upp en nära relation med sitt barnbarn.

Enligt kvinnan hade den 70-åriga svärmor bestämt sig för att hon skulle börja amma sin egen dotters barn, som ska födas om cirka sex veckor. Men tills dess tyckte hon att det skulle vara en bra idé att öva med sin sons barn.


Mödrar ammar i andra kulturer

Kvinnan skriver att svärmor har resonemanget på plats för hennes något speciella önskemål.

– Hon har läst att mormödrar hjälper till att amma barn i vissa kulturer och vill prova det. Nu när hon har fått en idé om att hon ska amma ”som en mormor” har hon börjat berätta för mig att hon inte vill ha ett starkare band med det ena barnet än det andra… Och eftersom han redan är här vill hon börja ”öva” amning med mitt barn. Jag hoppas att det går bra och att hon sedan kan amma både mitt och min svägerskas barn”, skrev kvinnan i sitt inlägg på Reddit.

Enligt kvinnan har hennes svärmor stora planer för både hennes nuvarande och framtida barnbarn.


– Hon säger att hon kommer att amma dem samtidigt, skriver svärdottern.

”Säger att jag är i vägen”

När svärmoderns märkliga önskemål avslöjades var hennes son tvungen att förklara att paret inte var bekväma med idén. Men efter det besvärliga samtalet lade svärmodern hela skulden på sin svärdotter.

– Naturligtvis faller allt på mig i hennes ögon, hon är arg och säger att jag står i vägen för hennes önskan. Att jag hindrar henne från att ha ett närmare band med sina barnbarn, fortsätter svärdottern.


– Jag är orsaken. Men min [make] blev lika förvånad. Jag sa till henne att hon kunde prata med sin läkare och hitta en amningskonsult om det var så viktigt för henne, men att hon aldrig skulle amma något av mina barn. Oavsett vad som händer”, säger den nya mamman.

Stöd på sociala medier

Många Reddit-användare medgav att svärmor har gått långt utöver vad som är okej.

– Det är olämpligt och gränsöverskridande. Det är det, oavsett svärmorens ålder.

En annan kommenterade och sade:

– Det är bara ett stort nej, nej från mig! Jag kunde inte föreställa mig någon annan än jag som ammade mina barn.

– Herregud. Jag är vettskrämd”, skriver en tredje.

Vad tycker du om detta? Dela gärna din åsikt med oss i kommentarsfältet.

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...