Philippa Parnevik talar ut om sjukdomskampen – cancern


Det var i januari 2020 när Philippa Parnevik, 24 år gammal, offentliggjorde att hon hade drabbats av hudcancer.

”Vår älskade dotter Philippa Parnevik har valt att dela med sig av sin erfarenhet av Melanoma (hudcancer). Hon vill uppmana alla att kolla sig i tid. Älskar att hon väljer att försöka dela med sig för att hjälpa någon annan.” skrev mamma Mia Parnevik då.

Nu har det gått mer än tre år sedan dess, och idag kan vi meddela att Philippa är befriad från sjukdomen. Trots det kan vi inte förneka att hon gick igenom en mycket svår period när hon fick beskedet, berättar hon i programmet Efter fem.

Foto: Youtube

När beskedet om hudcancern kom hade Philippa just flyttat till Tokyo för att börja ett nytt liv där. Men hennes planer förändrades radikalt.


”Jag hade ingen koll på hudcancer alls, men jag hade mycket historia med att tappa mycket hår. Så jag gick till min läkare för att bara kolla mitt hår. Men som tur var hade jag shorts på mig den dagen, så när jag gick därifrån så stoppade de mig och sa att de att de såg något på mitt ben som de ville skära av och skicka in och se om den är farlig eller inte. Så de gjorde det, men nästa dag skulle jag flytta till Tokyo” säger hon och fortsätter:

”Så jag var såhär, men gud kan jag fortfarande flytta? Men de sa “ja ja, åk, om det är något så ringer vi upp dig”. Sedan, en vecka senare så var jag ensam i Tokyo och då fick jag ett samtal där de berättade att de hittat malignt melanom och att jag behövde flyga hem så fort som möjligt och operera mig.”

Foto: Youtube

Med andra ord möttes hon av en tung chock följt av en operation. Idag är hon befriad från sjukdomen, men hon har utan tvekan fått en ökad respekt för solens påverkan på hennes hälsa.


”Jag mår bra idag, nu är jag friskförklarad. Men jag måste ändå åka in var tredje månad, både för min psykiska hälsa men också mentala hälsa så gillar jag att ha koll på att jag kommer vara okej. Jag mår bra, men jag har en enorm respekt för solen.”

”Jag skulle säga att brännan är inte värt det, att vara brun är inte värt det. Man måste respektera solen och förstå att den är stark och farlig. Det är inte värt att pressa i solen.”

Hör Philippa berätta om sitt liv i det spännande klippet nedan:


MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...