Programledaren kickas från Efter fem: ”Jätteledsen”


Programledaren tvingas lämna rutan i Efter fem. Efter fem är ett aktualitetsprogram som behandlar ämnen från världsläget och allvarliga nyheter till sociala medier och spännande livsöden.

En individ som tittarna brukade se är TV4-profilen Filip Stiller Borowicz, 41, som har haft rollen att presentera nyheterna i programmet.

Därför har Filip Stiller Borowicz försvunnit från rutan

Anledningen till att Filip Stiller Borowicz har försvunnit från rutan har blivit tydlig. Sedan det nya året började har han varit frånvarande på skärmen.

I en intervju med Hänt delar han med sig av orsakerna bakom detta beslut.


– Jag har fått börja som redaktör nu, efter årsskiftet. Och det har ju varit tufft för jag har inte haft den rollen så mycket förut. Jag har framför allt varit programledare tidigare.

Har med nedskärningarna att göra

Filip förklarar att hans frånvaro har att göra med kanalens nedskärningar som ägde rum förra hösten. Som en konsekvens av dessa nedskärningar fick den tidigare programledaren istället axla rollen som redaktör för Efter fem.

– De hade då färre programledarplatser kvar. Så att jag fick tyvärr lämna min, eftersom jag var på nyheterna. Så jag blev flyttad till att bli redaktör för Efter fem, fortsätter han till Hänt.


Foto: Instagram/Skärmdump TV4

Filip om att lämna programledarrollen: ”Jätteledsen”

Filip uttrycker att han känner sig ”jätteledsen” över att lämna programledarrollen. Trots detta bär han inga sura miner och anser att arbetet som redaktör för Efter fem fortfarande är spännande, även om det var skrämmande i början.

– Nu har ju jag lärt mig det här, och känner att det är stort att jag kan det här också. För det är ju verkligen ett plus att ha den här kunskapen. Men det är klart att jag blev ledsen när jag fick veta att jag inte skulle få vara kvar som programledare. Det var jag jätteledsen över, det ska jag inte sticka under stolen med. Men det har blivit bra, och förhoppningsvis får jag komma tillbaka mer som programledare i framtiden.

Men misströsta inte! Han kommer inte helt att försvinna från rutan. När Eurovision Song Contest äger rum i Malmö kommer Filip istället att sändas ut som TV4:s tv-reporter. Det blir fjärde året i rad för Filip i den rollen.


MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Tilde de Paula Eby talar ut om läkarens besked: ”Tungt”

Tilde de Paula Eby, 51 år gammal, är en...

Chockade tittare ryter ifrån efter bilderna i Nyhetsmorgon: ”Fy fasiken”

Programmet Nyhetsmorgon har definitivt en trogen tittarskara som samlas...

Niklas Strömstedt talar äntligen ut om sitt och Jennys avsked: ”Hemskt – är en sorg”

Jenny och Niklas Strömstedt har inga gemensamma barn av...

Bråket efter Melinda Jacobs bild på dottern – följarna reagerar rejält

Det är sällan en lugn stund i Melinda Jacobs,...

Gunilla Perssons pojkvän avslöjas: ”Folk kan nog veta vem det är…”

Hollywoodfrun Gunilla Persson gjorde nyligen en framträdande i Melodifestivalen....

Folkkära TV4-kockens besked utanför rutan – därför har han lämnat

Stjärnkocken Erik Videgård har verkligen blivit en favorit i...