Strax före bröllopet kommer sanningen fram – hon har blivit utnyttjad i alla år


En kvinna har avböjt att vara sin bästa väns brudtärna efter brudens oförskämda reaktion på hennes stora viktnedgång. Hon förklarade på Reddit att hon hade försökt gå ner i vikt under en längre tid och att bli ombedd att bli sin bästa väns brudtärna var den extra motivation hon behövde för att hålla sig på rätt spår.

När bröllopet kom och de två vännerna inte hade setts på ett tag hade brudtärnan gått ner över 19kg. ”Vi bor inte längre i samma stad eftersom jag flyttade sex månader innan hon tillkännagav sin förlovning. Så hur som helst frågade hon mig om jag ville vara hennes brudtärna för inte så länge sedan, och jag tackade ja”, förklarade brudtärnan i ett inlägg på nätet.

När kvinnan kom hem för att träffa sin bästa vän före bröllopet började alla problem komma fram ganska snabbt.

Hon sa: ”Snabbt fram till min resa hem, allt går åt helvete. När min väninna såg mig verkade hon inte särskilt glad. Något var fel eftersom hon knappt ens kramade mig. Hon sa ingenting då, så jag antog att jag läste in det i det.”


Men när paret bestämde sig för att äta lunch senare på dagen kommenterade bruden lunchvalet hos sin bästa vän som skaffade sig brunt ris och en sallad.

”Hon kommenterade hur jag hade förändrats så mycket. Jag skrattade bara och berättade för henne att jag var på diet tills jag gått ner lite mer i vikt. Detta ledde till ett utfall från hennes sida om att hon nu känner sig som den feta av de två”, fortsatte hon.

”Vi har varit vänner sedan gymnasiet och hon har haft en grej där hon behandlar mig som om jag vore en kille. Det är konstigt att förklara, men för att uttrycka det enkelt så är jag 1,75 meter och hon är knappt 1,80 meter lång. På grund av den här längdskillnaden har jag alltid sett tung ut bredvid henne, och det har hon njutit av.”


När de var vänner i skolan kom brudtärnan ihåg att hennes väninna brukade bära hennes t-shirts och kommentera hur baggy de var för henne, samt kommentera storleken på hennes händer och det faktum att hon var så mycket större.

”Detta fick mig alltid att känna mig mindre feminin på något sätt, och lite ful. Men nu när jag hade gått ner i vikt såg jag inte längre tjock ut och hon kunde inte göra några av de där gulliga sakerna (hennes ord, inte mina) och det sårade henne verkligen”, förklarade brudtärnan.

”Jag försökte byta ämne men hon fortsatte att cirkulera tillbaka till det och frågade mig sedan om jag hade gått ner i vikt medvetet inför hennes bröllop. Jag berättade att jag hade försökt gå ner i vikt ett tag innan dess, men att hennes bröllop var en bra motivationsfaktor för mig.”


Bruden köpte dock inte detta och antydde att hon hade gått ner i vikt bara för att stjäla hennes ögonblick på den stora dagen – och att oavsett hur mycket hon gick ner i vikt skulle bruden alltid vara smalare och mer torftig.

Brudtärnan fortsatte: ”Hon tillade att hon på grund av detta ”svek” inte längre kände sig bekväm med att ha mig som brudtärna, och att jag kunde delta som gäst i stället. Det var en nerv, och jag lämnade genast restaurangen och skickade ett sms till henne senare på kvällen för att berätta att jag inte var intresserad av att delta i hennes bröllop.”

Det har varit en våg av motreaktioner mot bruden med en person som hävdar: ”Hon är inte din vän, hon har alltid haft dig med sig bara för att få sig själv att må bättre. Du var inget annat än en accessoar.”

Medan en annan Redditor hävdade: ”Det här låter som en lycklig flykt från en giftig vänskap.”

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...