Svägerskans stöld från sin familj – Det chockade alla


Det kan vara svårt för föräldrar som inte redan har valt ett namn, men för vissa nya mammor och pappor är det lätt att välja det perfekta namnet till sin lilla baby, eftersom de har haft ett favoritnamn i flera år.

Men vad händer när du har hållit fast vid ett namn i evigheter, men det blir bortvald av någon närstående?

Det är precis vad som hände med en blivande mamma på nätet, som för närvarande är gravid med sitt andra barn och sitt första med sin partner.

Mamman har haft ett namn utvalt sedan hennes dotter föddes för 12 år sedan och var glad över att äntligen kunna använda det till sitt andra barn – men kan inte längre göra det efter att hennes svägerska har snott det.


Kvinnan hävdade att hennes partner berättade för sin syster – som också är gravid – om de tre namn de funderade på för deras kommande ankomst, och att hon senare meddelade att hon skulle ta ett av namnen till sig själv.

Nu funderar paret på att använda namnet ändå, men är rädda för att de ska ”orsaka friktion” i familjen eftersom de inte hade meddelat sina namnval till någon annan, så utifrån kommer det att se ut som om de snodde namnet från mannens syster.

I ett inlägg på Mumsnet skrev den gravida kvinnan: ”Har jag rätt att vara upprörd över min svägerska?

”Min partner och jag väntar vårt första barn tillsammans efter tre års försök och fem missfall. Det händer äntligen och jag kan fortfarande inte tro det! Jag är väldigt nervös inför varje aspekt av denna graviditet på grund av sjukdom och tidigare förlust, vilket innebär att jag kanske är lite mer försiktig när det gäller att prata om det eftersom jag är så rädd att det fortfarande inte ska fungera.

”Vi har tre namn på kort lista och har haft det sedan vi började försöka för tre år sedan. För flera veckor sedan meddelade min svägerska att hon var gravid, och då berättade min partner för henne om vår kortlista med namn.


”I dag fick hon reda på könet på sitt barn och tillkännagav namnet. Det råkar vara min favorit som jag har haft utvalt sedan min dotter föddes för 12 år sedan. Jag är förkrossad och rasande över att allt hon sa var ’ledsen att jag får det’ till min partner.


”Vårt barn ska födas flera månader tidigare än hennes och jag tycker att om jag vill ska jag fortfarande kunna använda namnet, oavsett om relationen till min svägerska blir förstörd eller inte. Vi är inte alltför nära varandra, men det kommer att orsaka friktion för min partner med hans föräldrar och andra syskon.

”Jag känner att eftersom vi inte har tillkännagivit våra namnval offentligt kommer vi att anses ha fel, men för min del ville jag vänta tills vårt barn föds. Har jag fel?”

Många kommentatorer på inlägget uppmuntrade mamman att använda bebisnamnet ändå, eftersom de påpekade att människor inte kan ”reservera” bebisnamn.

En person sa: ”Gå vidare och använd namnet. Jag skulle göra det.”

Medan en annan tillade: ”Om din bebis ska födas först skulle jag använda namnet. Hon vet att det finns med på din lista, hon kan inte reservera det. Om hon sparkar ut svarar du bara ’ledsen att jag ska ha det’. Sedan är det upp till henne om hon vill använda det. Hon låter inte särskilt trevlig.

”Min bror och en av våra (yngre) första kusiner har samma förnamn. Jag tror att det irriterade min mamma på den tiden men hon kom över det. Det är en icke-fråga nuförtiden.”

Mamman återkom senare till inlägget för att säga att hon planerar att berätta för sin svägerska att hon också planerar att använda namnet och att hon har förlikat sig med det faktum att kusinerna kan komma att dela namn om hennes släkting håller fast vid sitt beslut att använda namnet.

Hon skrev: ”Efter att ha sovit på det har jag kommit fram till beslutet att – som en person har föreslagit i den här tråden – jag kommer att vara lugn och bestämd med att vi kanske använder det namnet också och att det inte är någon stor sak. Det är människor som vi knappt träffar och vårt barn kommer att träffa många andra med samma namn. Det är inte överdrivet ovanligt och vi har valt ett smeknamn också.

”Tack igen, det är ibland skönt att bara ha en backup, eller hur?”

MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Gry Forssell lämnar efter de tråkiga nyheterna – chockas av beskedet

Gry Forssell har nåtts av tråkiga nyheter som chockat...

Tina Nordströms gräns är nådd – nu lämnar hon TV4-programmet direkt

Tina Nordström, även känd som Mat-Tina, har varit en...

Nu berättar Bianca Ingrosso om anledningen till frånvaron – kommer inte synas längre

Bianca Ingrosso, en av Sveriges mest kända profiler, har...

Jessica Almenäs akut till sjukhus – efter allvarliga olyckan i direktsändning: ”Blind”

Den folkkära programledaren Jessica Almenäs, 48, har jobbat i...