The Island- deltagarens dramatiska avhopp – ”så otroligt ont”


Säsongsavslutningen av TV-programmet The Island inleds med en kaotisk händelse. Modellen Marcus Schenkenberg, som är 54 år gammal, uppträder i svåra smärtor.

Det visar sig att det är hans mage som är problemet, och efter att ha kontaktat läkarteamet dyker de snabbt upp på plats.

”Jag tycker att det är jobbigt att se. Vi har kommit varandra så nära här också så när någon av oss mår så himla dåligt, det är klart att man blir orolig. Marcus har en nyfödd son där hemma som väntar på honom” säger deltagaren Emma Igelström, 43.

Foto: Instagram

Efter flera dagars försämring av smärtorna bestämmer sig Marcus för att avbryta äventyret och lämna ön. I en intervju med Hänt berättar han mer om sin hälsotillstånd och vad som hände efter att han lämnade ön med båt.


”Jag hamnade på sjukhuset, jag fick enorma magkramper. Det kändes som att någon stack in en kniv i magen och vred om. Det började på natten, jag låg där och det gjorde så otroligt ont” säger Marcus till Hänt och fortsätter:

”Det var lite läskigt för man hade ingen aning om var det var för problem. Jag fick smärtstillande men det visade sig vara helt fel smärtstillande. Jag hade magkatarr. Jag hamnade på sjukhuset och då var jag helt uttorkad hela jag och så hade tusentals bett över hela kroppen. Så alla mina lymfkörtlar var svullna för att jag hade infektion i kroppen och då magkatarr på det. Jag var väldigt trasig, jag mådde inte så bra.”


Foto: instagram

Efter att ha blivit medicinerad för magkatarren återhämtade han sig snabbt, men är än idag i chock över det som hände på ön.

”Det var det galnaste jag har varit med om. Det var jäkligt tufft alltså, det tuffaste jag har gjort. Jag trodde det skulle vara tufft men de var värre än jag trodde. Det var som tortyr” säger Marcus och fortsätter:

”Jag blev chockad när jag kom tillbaka till hotellet och såg mig själv i spegeln, 18 kilo lättare. Det var bara ben, man såg revbenen och jag var så spinkig. Det var deprimerande att se sig själv så där. Benrangel och mådde inte så bra, men de gick bort. Jag förlorade ett kilo om dagen när jag var där men sen gick jag upp ett kilo om dagen när jag kom hem.”

Se Marcus berätta om sin karriär som modell i klippet nedan:


MISSA INTE

Andra läste även
MISSA INTE

Lotta Enbergs val – nu avslöjas sanningen om uppbrottet

För några veckor sedan meddelades det att TV4 beslutat...

Tina Nordström bodde i husvagn – avslöjar allt om flytten

Tina Nordström, 50, och hennes make Martin Holmqvist har...

Gunilla Persson om graviditeten – vet inte vem pappan är

Gunilla Persson, 64, och hennes dotter Erika Persson, 21,...

Pernilla Wahlgren om uppbrottet – hjärtekrossad

I podden "Wahlgren och Wistam" öppnar Pernilla Wahlgren upp...

Carolina Gynning om skönhetsingreppet som gick fel: ”Inte bra”

Carolina Gynning är välkänd för sitt intresse för sitt...

Agneta Sjödin petas – ersätts efter 26 år

Nu berättar Agneta Sjödin om beslutet. Under måndagsförmiddagen meddelades det...