Personligen älskar jag ägg och kan lätt äta 6-7 ägg i veckan.
Jag har till och med hört att jag vägrade gå hem från dagis om inte min mamma lovade mig att jag kunde få en äggmacka när jag kom hem.
Jag är kanske lite färgad – men jag kunde inte låta bli att dela med mig av dessa smarta tips för att koka ägg.
Förhoppningsvis kan det göra din vardag lite enklare i framtiden.
Du har säkert märkt att det finns vissa ägg som du kan skala utan problem, medan andra är betydligt svårare – även om de hamnar i samma ägglåda.
Vet du till exempel att de ägg som är lättast att skala och bäst lämpade för matlagning är mellan 7 och 10 dagar gamla?
Här är några fler tips för att laga det perfekta ägget:
1.Ph-värdet kan spela in när dina kokta ägg är hårda att skala. Äggvitor har naturligt ett lågt pH-värde, vilket gör att de ”fastnar” bättre på skalet. Prova att tillsätta 1 tsk. av bakpulver när du kokar ägg. Det höjer alkaliniteten och pH-värdet och gör det lättare att skala äggen.
2.Detta tips hjälper dig att hålla reda på hur gamla dina ägg är. Lägg ägget i vatten och håll ett öga på vad som händer. Om den sjunker på sidan (horisontellt) är den mycket färsk. Ägg som sjunker men som står lodrätt är idealiska för tillagning. Ägg som är för gamla flyter upp till ytan.

3. Skulle dina ägg ofta spricka i kokande vatten? Försök att salta vattnet lite. Om ägget spricker, kommer äggvitan som läcker ut att stelna snabbare.
4. Håll i minnet att helt kalla ägg från kylskåpet spricker lättare när du kokar dem än ägg i rumstemperatur. Du behöver faktiskt inte förvara dina ägg i kylskåpet alls.
5. Gillar du hårdkokta ägg bäst? För bästa resultat kan du blötlägga dem i kallt vatten en stund. Då har du inga problem med att skala ägget.

Detta är några smarta tips som alla bör ha i åtanke – särskilt när vi närmar oss påsken!
Så tveka inte att dela tipsen på Facebook för att hjälpa dina vänner att laga det perfekta ägget 🙂