Kastar du alltid ut vitlök om den grottar i kylskåpet?
Sluta omedelbart.
Forskning visar att vitlök som groddar innehåller betydligt fler antioxidanter än vitlök som inte groddar.
Du känner säkert till det. När du lagar mat tycker du att det skulle vara trevligt med lite vitlök i pastasåsen. Du öppnar kylskåpet och där, längst ner, gömd under ett salladshuvud, hittar du vitlöken.

Men den är spelig och torr, och långa gröna stjälkar växer ut ur den.
Du suckar, kastar ut vitlöken och fortsätter med ditt liv.
Men det är ett stort misstag. Det vill säga att kasta ut vitlöken.
Vi känner nog alla till de positiva hälsoeffekterna av att äta vitlök. Vitlök innehåller antioxidanter som stimulerar immunförsvaret, hjälper mot förkylningar och kan till och med kopplas till ett bättre hjärta – och bättre blodcirkulation.

En forskningsrapport från Sydkorea visar något intressant – vitlök som groddar har betydligt fler hälsosamma antioxidanter än vitlök som inte groddar.
Förut gjordes all forskning till stor del på helt färsk vitlök.
Men nu har forskarna upptäckt att nivåerna av antioxidanter ökar betydligt om vitlöken groddar i fem dagar.
De hälsosamma ämnena i vitlök absorberas helt enkelt bättre av kroppen. Forskningen rapporterades i 2014 års Journal of agricultural and food chemistry.
Så nästa gång du hittar en vitlökskvist i kylskåpet, släng den inte! Släng det i stället i maten – din kropp kommer att tacka dig.
Det här är helt nytt för mig! Tryck på SHARE-knappen nedan så att fler kan ta del av denna hälsosamma information!